Zsámbékra jön a DAF teherautógyár

Vágólapra másolva!
A DAF logisztikai központot épít az M1-es mellett, és Zsámbékra egy autógyár is bejelentkezett. A Talentis-csoporthoz tartozó Agrogate 33 hektárnyi területén, 20 millió eurós beruházásból építi fel a DAF teherautógyár a régiós alkatrészraktárát és elosztóközpontját. Csaknem száz embernek adnak munkát.
Vágólapra másolva!

További munkahelyekre is esélyes az ötezer lakosú település, amely mindent megtesz várossá nyilvánításáért. Nincs nehéz dolguk a gazdasági övezet bővítésével, mert az autópálya közelsége, a terület kedvező fekvése miatt sokan települnének a térségbe, a beruházni szándékozók között egy autógyár is a jelentkezők között van - írja Népszabadság.

A DAF elnöke a következő években még nagyobb fejlődésre és a kelet-közép-európai régióban mintegy évi százezer, 15 tonna feletti nehéz-teherautó eladásával számol. A konszern kommunikációs igazgatója, Ron den Engelsen is bizakodó a térséget illetően, de spekulációnak nevezte a kamion- és motorgyárról szóló találgatásokat. Szerinte még nincs szükségük új gyárra, bár már majdnem teljes kapacitással dolgoznak.

A hollandiai Eindhovenben lévő DAF-gyárban és az Egyesült Királyságban, a Leylandnél is van lehetőség bővítésre.

A több mint hétezer embert foglalkoztató DAF Trucks N.V.-nek Eindhovenben (Hollandiában) és Westerlóban (Belgiumban) vannak gyárai, és ezernél több kereskedője, valamint márkaszervize működik Európában.