Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A nagycsaládosokat segíti a kormány

Vágólapra másolva!
A gyermekszegénység elleni küzdelem, a többgyermekes családok támogatása, a kultúra és az oktatás forrásainak bővülését tartja fontosnak a 2008-as büdzsében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, egy interjúban lényegében elismeri, hogy a 2010-es választáson a szocialisták kormányfőjelöltjeként kíván részt venni.
Vágólapra másolva!

A kormányfő a reformok folytatásának következő féléves menetrendjét is megadja az interjúban, sőt egy új elemmel is kibővíti a sort, a szociális és munkaügyi támogatások összeillesztésével. A segélyből élés kultúrájában ugyanis növekvő veszélyt lát - derül ki a Napi Gazdaságból.

Gyurcsány Ferenc szerint 100 milliárd forint bevétele keletkezik a büdzsének a feketegazdaság elleni intézkedésekből, a felhasználásukra pedig egy háromfős testületet hoznak létre a munkavállalók, az üzleti élet és a kutatók delegáltjaiból. A kormányfő 2011-2013 között látja reálisnak az euró bevezetését Magyarországon.

A Gyurcsány-csomag szerinte megfelelt feladatának, azon mai tudása alapján nem változtatna. A cégbírósági adatok szerint a megszorító hatást érzékelte cége, az Altus Zrt. is, amely növekvő árbevétel mellett, csökkenő adózott eredményt tudott 2006-ban elérni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről