Az Alcatel eladja modem-üzletágát a Thomsonnak

Vágólapra másolva!
A francia Alcatel előzetes megállapodást írt alá arról, hogy 456 millió euróért eladja a gyors Internet-elérhetőséget biztosító modem-üzletágát a francia Thomson Multimedia elektronikai berendezéseket gyártó vállalatnak - jelentette be a két cég csütörtökön Párizsban. Az ügylet lezárásához szükséges a két cég vezetésének és közgyűlésének, valamint a francia és az európai versenyhatóságok jóváhagyása.
Vágólapra másolva!

A Thomson Multimedia 9,5 millió új részvénnyel fizet az Alcatel digitális előfizetői (DSL) modemgyártó üzletágáért. A kibocsátási ár 48 euró részvényenként. Az ügylet lezárása 2001 vége előtt várható, ha a Thomson Multimedia vezetése és részvényesi közgyűlése, illetve az Alcatel képviseleti szervei jóváhagyják. Szükséges még a francia és az európai versenyhatóságok jóváhagyása.

Az Alcatelnek március végén 6,4 százalékos részesedése volt Thomsonban. A 9,5 millió új részvény kibocsátása után az Alcatel részesedése 9,6 százalékra emelkedik.

Az Alcatel tavaly 1,7 millió DSL modemet adott el, ez 22 százalékos piaci részesdést jelentett. 2000-ben világszerte több mint 7,6 millió DSL modemet adtak el. Az idei év első negyedében az Alcatel piaci részesedése becslések szerint 28 százalékos volt.

Az Alcatel részvényei 2,13 százalékkal 29,80 euróra, a Thomson Multimedia részvényei 1,17 százalékkal 45,65 euróra estek csütörtökön a párizsi értéktőzsdén.

(MTI)

Ajánlat:

Alcatel

Thomson

Korábban:

A Thomson cáfolja az Alcatel mobilrészlegének átvételét
(2001. június 6.)