Idő előtt távozik a BMW vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
A BMW bajor autógyártó kedden alaposan meglepte a szakértőket és a közvéleményt, amikor bejelentette, hogy Joachim Milberg vezérigazgató a tervezett időpont előtt hagyja el a vállalatot. Milberg 1999 óta tölti be a posztot, és a vezérigazgatói székben Helmut Panke, a cég jelenlegi pénzügyi igazgatója váltja őt. A BMW eladásai jelentősen nőttek Milberg irányítása alatt, és a tendencia a szeptemberi terrorakciókat követően is folytatódott.
Vágólapra másolva!

Milberg várhatóan a BMW májusi éves közgyűlésén köszön le posztjáról, amelyet csupán 1999 óta tölt be. A vállalat sietve közölte, hogy a távozás Milberg személyes döntése. Milberget Helmut Panke a vállalat jelenlegi pénzügyi igazgatója váltja a vezérigazgatói székben - írja a BBC.

Mindazonáltal Milberg egy sikeres BMW-t hagy maga mögött, hiszen sok márs versenytársával ellentétben a bajor autógyártó kitűnő évet produkált, sőt még a szeptember 11-i terrorakciókat követően is erősen nőttek a vállalat eladásai.

Ennek egyik oka a Milberg által bevezetett reformintézkedés volt, amely elsősorban a felső kategóriájú autók és gyártásuk fejlesztésére irányult. Más autógyárak elsősorban a kevésbé drága, de nagy népszerűségű autók gyártására koncentráltak, viszont így profitjuk is elmaradt a várakozásoktól.

Milberg érkezéséig a BMW a nagy autógyártók elsőszámú célpontja volt, különösen miután eladta veszteséges leányvállalatát, a brit Rovert, a vállalat jövőbeni függetlensége manapság pedig sokkal biztosabb néhány riválisáénál.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

BMW

Autó
(Az Üzleti Negyed melléklete)

Korábban:

Világszerte több autó fogyott novemberben
(2001. december 4.)

Autóipar - a trenddel szemben
(2001. november 26.)