Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A középkorú, vidéki fizet a legkevesebbet a "kötelezőért"

Vágólapra másolva!
Mintha összebeszéltek volna a biztosítók, hogy véletlenül se lehessen összehasonlítani a díjaikat - ez derül ki a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hétfőn közzétett díjtarifáiból. Ennek ellenére aki veszi a fáradtságot, és kiszámolja a sajátját, nagy különbségeket tapasztalhat az egyes társaságok ajánlatai között.
Vágólapra másolva!

A maximum 6 százalékos emelés nem ellenőrizhető, de vélhetően a felügyelet ezt megtette a biztosítottak helyett. Így a tegnap közzétett díjtarifák konstrukciói és számai az érdekesek. Mindenek előtt is azonban az alapelvek: minden társaság preferenciákat és diszpreferenciákat alkalmaz. Ezért fordulhat elő az, hogy ugyanaz a személy közel dupla akkora - illetve fele akkora - ajánlattal is szembetalálhatja magát.

Mint Kálózdi Tamás, a Hungária Biztosító - övé a piac fele - üzletág-igazgatója elmondta, ők engedmény pontrendszert alkalmaznak. Az alapdíjat csökkentő engedmény része - egyebek mellett - a lakóhely, az életkor, az autó életkora stb. Lényeges kedvezményt kap az, aki banki átutalással fizet, illetve aki idáig is ennél a biztosítónál volt. Az új ügyfelek közül, aki a szalonban új autóra köt kötelező biztosítást, szintén engedménypontot kap, míg aki régi autót vásárol, ettől elesik. Legkedvezőbb ügyfél az, aki idősebb 35 évnél, átutalással fizet, bónusza van, vidéken lakik és az autója átlagos.

Ennél egyszerűbben differenciál az Axa Colonia. Balázs Péter termékfelelős elmondta, náluk a 35 év feletti, hozzájuk hűséges ügyfél élvez előnyöket. Aki közszolgálati dolgozó, az további 8 százalék engedményt kap.

Németh Géza

(Magyar Hírlap)

Ajánlat:

Biztosítás
(az Üzleti Negyed rovata)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről