Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

BÉT: zuhanó Richter, szárnyaló Matáv

Vágólapra másolva!
A Richter részvényeinek árfolyama jelentős, 6,6 százalékos veszteségben volt a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön délután három óra előtt. A gyógyszergyártó részvényeinek árfolyama az elmúlt napok forintgyengülése idején jelentősen erősödött, és történelmi csúcspontot ért el. A Matáv-papírok árfolyama viszont erőteljes emelkedést mutatott. 
Vágólapra másolva!

A Richter-papírok árfolyama meredek zuhanásban volt csütörtökön azonban a forgalmuk alig volt 1 milliárd forint fölött. A forint gyengülés kezdete után a befektetők menekülő részvények használták a Richtert, a gyógyszergyártó papírjai a vezető részvények közül egyedül erősödtek több egymást követő kereskedésben is. Csütörtök délután három óra előtt a Richter részvényeinek árfolyama 1700 forintot meghaladóan gyengült, egész nap eladói nyomás volt a részvényeken. A 6,6 százalékos esés után a papírok árfolyama 24 630 forintra gyengült.

Tőzsdehttp://origo.eco.hu/tozsde/tozsde1.php

A Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója, a BUX 9174,9 ponton állt délután háromkor, 114 pontos veszteségben a szerdai záráshoz képest. A vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz viszonyítva, a Matáv és a Mol erősödött, a Richter mellett gyengült viszont az OTP, a befektetők a lakáshitel-rendszer szigorítása miatt adják el az OTP-részvényeket, mondát az elemzők. Az OTP papírok 913 millió forint értékben forogtak, árfolyamuk 55 forinttal 2.530 forintra csökkent.

A részvénypiaci forgalom 6,07 milliárd forintot ért el fél háromig. A legnagyobb forgalma a Matávnak volt, több mint 2 milliárd forint értékben kötöttek rá üzleteket, árfolyama 30 forinttal, majdnem 4 százalékkal 795 forintra nőtt. A Mol 1,43 milliárd forintos forgalomban 110 forinttal 6160 forintra erősödött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről