Ötszörösére növelte vagyonát a Raiffeisen Ingatlan Alap

Vágólapra másolva!
Több mint ötszörösére, 16 milliárd forintra növelte 3 milliárdos induló vagyonát működésének egy éve alatt a Raiffeisen Ingatlan Alap - közölte a bank befektetési alapkezelő részvénytársaságának vezérigazgatója, Balogh András.
Vágólapra másolva!

Az ingatlanalap 13 százalék fölötti hozamot ért el, ami a legjobb teljesítménynek számít a szektorban, mondta Balogh András. A Raiffeisen a hazai ingatlanalapok között meghatározóvá vált, csaknem 30 százalékos piaci részesedést ért el 12 hónap alatt.

Megtört az ingatlanpiac lendülete/uzletinegyed/ingatlan/20031106megtort.html

Egy év alatt az ingatlanalap 10 milliárd forint értékben vásárolt ingatlanokat, és a portfólió jelenleg több mint 43 ezer négyzetméter alapterületet ölel át. Kóródy László, a bank észak-alföldi régióvezetője kiemelte: az ingatlanpiacon az európai uniós csatlakozás hatásaként fellendülést várnak. A közösség határainak keletebbre kerülésével - a térségi bankvezető szerint - egyre több nyugat-európai cég telepedik majd le a régióban, ami további lehetőségeket biztosít az ingatlanbefektetőknek. Az elkövetkezendő néhány évben különösen az ipari és a logisztikai ingatlanok piacán várható növekvő érdeklődés az ország keleti felében, mondta Kóródy László a Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatón.