Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Főként a fiatalok kötnek online utazási biztosítást

Vágólapra másolva!
Az idei utazási szezon kezdetétől - május elejétől - a júliusig tartó időszakban a külföldre utazó magyar állampolgárok átlagosan 8800 forintért kötöttek utazási biztosítást a Netrisk honlapján, és a legtöbben 8-14 napos európai utazásra vették igénybe valamelyik hazai biztosítótársaság szolgáltatását.  
Vágólapra másolva!

A Netrisk adatai szerint leginkább a fiatal, 25-35 évesek kötnek utazásaik előtt biztosítást. Az összes szerződő fél körében 34 százalékos az arányuk, az egyel idősebb korosztály (35-45 évesek) 25 százalékkal, a 45 év felettiek 21 százalékkal képviseltetik magukat. A legkisebb a 25 év alattiak száma, ők a szerződőknek csupán 20 százalékát teszik ki.

Utazás/uzletinegyed/vasarlas/utazas/index.htmlAz Üzleti Negyed rovataNetriskhttp://www.netrisk.hu/index.php

A Netrisk felmérése szerint a magyar utazók közül legtöbben európai utazás előtt kötöttek utazási biztosítást, a tengerentúlra (Egyesült Államok, Kanada) utazó szerződő felek aránya 4 százalék volt a májustól júliusig tartó időszakban. Az Ázsiába, Afrikába, Dél-Amerikába és Ausztráliába utazók pedig 2 százalékot tettek ki a biztosítást kötők körében.

Az utazási biztosítással rendelkező utasok többsége (56 százalék) 8-14 nap közötti időtartamra biztosítja egészségét, és poggyászait, 14 nap feletti időtartamra az összes szerződő 31 százaléka köt biztosítást, míg a 7 nap vagy ennél rövidebb utazásokra már kevesen tartják fontosnak a biztosítás meglétét. Utóbbiak aránya az összes szerződő 9, illetve 4 százaléka.

Az utazási biztosítások szolgáltatási nívója szerint az alacsonyabb kategóriájú szerződéseket - ahol a sürgősségi betegség és baleseti ellátásoknál a limit 1.5 és 2 millió forint között mozog - a szerződők 31 százaléka választja. Ők főként Európába utaznak átlagosan 5-20 napos időtartamra.

A közepes szolgáltatási kategóriájú szerződéseket - ahol a sürgősségi betegség és baleseti ellátásoknál a limit 7,5 és 10 millió forint között mozog - elsősorban európai és amerikai veszik igénybe, akik 10-30 napot tartózkodnak külföldön. Ezen utasok az összes szerződő ügyfél 49 százalékát teszik ki.

Travelporthttp://www.travelport.huMindent az utazásról

A magas kategóriába tartozó utazásbiztosítási szerződéseket - ahol a sürgősségi betegség és baleseti ellátásoknál a limit 10 és 20 millió forint között mozog vagy limit nélküli az Európába, vagy a tengerentúlra, 5-20 napos időtartamra veszi igénybe az ügyfelek 20 százaléka.

A Netrisk adatai szerint a legtöbb külföldi utas a Credit Suisse Life & Pensions Biztosító Rt.-t és az Európai Utazási Biztosítót választja partneréül utazása előtt. A szerződők 9 százaléka a QBE Atlasz Biztosító Rt.-nél, 4 százalékuk pedig az Európa Biztosító Rt.-nél köt utazási biztosítást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről