A nap képei április 27-én

Vágólapra másolva!
Az Origo képszerkesztőinek válogatása a nap legjobb és legérdekesebb képeiből. 
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI/Varga György

Virágok és mécsesek egy kaposvári dohánybolt előtt, ahol április 22-én meggyilkolták a fiatal alkalmazottat, egy 20 éves nőt. A tulajdonos leszedette a fóliát két másik dohányboltjának portáljáról. A harmadik boltot, ahol a gyilkosság történt, többet nem fogja kinyitni.

Fotó: Bielik István - Origo

Tóásó Előd érkezik a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre. Tóásó Elődöt és a horvát Mario Tadicot a Baptista Szeretetszolgálat menekítette ki Bolíviából a Külgazdasági és Külügyminisztérium technikai segítségével. Az Origo cikke a könnyes érkezésről.

Forrás: MTI/EPA/Abir Abdullah

Egy épület romjai Katmanduban, miután két nappal korábban a Richter-skála szerinti 7,9-es erősségű földrengés volt a nepáli fővárosban és környékén.

Forrás: MTI/EPA/CNES/P. Piron

A Francia Űrügynökség, a CNES által közreadott képen a levegőbe emelkedik egy Ariane 5-ös hordozórakéta a Francia Guyanán, Kourou-ban lévő Guyanai Űrközpontban. A rakéta a Telenor skandináv műholdas szolgáltató THOR 7-es műholdját és a SICRAL 2-es francia olasz-katonai távközlési műholdat állítja Föld körüli pályára. Februárban már teszteltek egy kisméretü űrrepülőgépet.

Forrás: MTI/EPA/EFE/Costa Rica-i Kétél/Brian Kubicki / Costa Rican Amphibian Research Center Ho

A Costa Rica-i Kétéltűkutató Központ által közreadott képen egy kristálybéka (Hyalinobatrachium dianae) látható. Az eddig ismeretlen fajtájú békát az amerikai Brian Kubicki, valamint a costa rica-i Stanley Salazar és Robert Puschendorf fedezte fel a costa rica-i Talamanca-hegység őserdejében.

Forrás: MTI/EPA/Bilaval Arbab

Megrongálódott lakóház belseje a pakisztáni Pesavarban, miután heves esőzésekkel kísért vihar tombolt Pakisztán északnyugati részén. A természeti katasztrófa során legalább 37-en meghaltak és több mint 200-an megsérültek Hajbár-Pahtunhva tartományban.

Forrás: MTI/AP/Andres Kudacki

Antonio Puerto spanyol viador a földön fekszik, miután ledöfte a bika a madridi Las Ventas arénában tartott viadalon.

Forrás: MTI/AP/Luis Hidalgo

Vulkáni hamut lapátolnak le egy ház tetejéről Puerto Varasban, miután április 22-én kitört a Calbuco tűzhányó. A Calbuco, amely több mint 42 évi nyugalom múltán lépett újra működésbe, mintegy 210 millió köbméter vulkáni hamuval terítette be a környékét.

Forrás: MTI/EPA/-

A kétszeres bajnok francia Sébastien Ogier vezeti Volkswagen Polo R WRC-jét az autós rali-világbajnokság negyedik futamán, az Argentin ralin Córdoba közelében, Buenos Airestől 800 km-re nyugatra.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A csíksomlyói búcsúba közlekedő II. Rákóczi Ferenc mozdony Budapesten, a Nyugati pályaudvaron.

AFP/Saeed Khan

Többszázan gyűltek össze Sydneyben gyertyafényes virrasztásra, hogy így kérjenek kegyelmet két ausztrál férfinak, akikre halálbüntetés vár Indonéziában. Myuran Sukumaran és Andrew Chan ellen kábítószerrel való visszaélés vádjával indult eljárás, és most a siralomházban várják, hogy végrehajtják-e a rájuk kiszabott ítéletet.