A nap képei április 20-án

Vágólapra másolva!
Az Origo képszerkesztőinek válogatása a nap legjobb és legérdekesebb képeiből.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A budapesti Rudas Gyógyfürdő és Uszoda tetőtéri medencéje. A fürdők nemzeti tanúsító védjegyrendszerében a Rudas a legmagasabb, ötcsillagos fokozatot kapta meg, amelyet a tavaly szeptemberben átadott egymilliárd forintos fejlesztéssel érdemelt ki 12 minősített fürdő 21 szolgáltatóegysége közül.

Forrás: AFP/Matthew Mirabelli

Az olasz partiőrség Gregoretti keresőhajója Szicília közelében , miután mintegy hétszáz ember is a tengerbe veszhetett amiatt, hogy egy menekülteket szállító hajó elsüllyedt a Földközi-tengeren Líbia és Olaszország között. A szerencsétlenül járt, illegális bevándorlókat szállító hajó Líbia partjaitól 110 kilométerre süllyedt el. A katasztrófának 28 túlélője van.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Virágzó császárfák Debrecenben a Füredi úton. A császárfa, vagy illatos császárfa lombhullató növényfaj, Közép- és Nyugat-Kínából származik.

Forrás: AFP/Fred Dufour

Kelly Chin amerikai modell óceánokat és kontinenseket ábrázoló testfestéssel kampányol a közelgő Föld napja alkalmából az Emberek az Állatokkal Való Etikus Bánásmódért, azaz a PETA nevű állatvédő szervezet pekingi fotózásán. A Föld napját április 22-én tartják világszerte.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A Budapestről Kassára tartó nosztalgiavonat a gödöllői vasútállomáson. A szerelvényt a MÁV frissen felújított 242-es áramvonalas gőzmozdonya vontatja.

Forrás: MTI/EPA/Alejandro Ernesto

Kubai úttörő szalutál egy szavazatát urnába dobó asszony mellett a kubai helyhatósági választások napján, Havannában. Negyven év után először indult két ellenzéki jelölt a kubai helyhatósági választásokon. Fidel Castro volt kubai elnök pont a hétvégén tünt fel újra, egyetemistákkal beszélgetett telefonon.

Forrás: MTI/Bugány János

Összefont hajú résztvevők Magyarné Szűcs Erika fodrász Guinness-rekordkísérletén a Szolnoki Művésztelep udvarán. Ötvenkét résztvevő 23,6 méter hosszúságú fonatával pályáznak a világ leghosszabb hajfonata címre.

Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Jannisz Koleszidisz

Egy férfi pontuszi görög hagyomány szerint ételt készült elfogyasztani elhunyt hozzátartozója sírjánál Athénban, az ortodox húsvét utáni vasárnapon.

Forrás: MTI/EPA/Franck Robichon

Egy fotóriporter fotózza, amint Csihira Aiko, a Toshiba japán elektronikai világcég humanoid robotja üdvözli a vásárlókat a Nihonbasi Micukosi áruház információs pultjánál Tokióban. Az android képes a mozgásra, a pislogásra és útbaigazítja a vásárlókat. A robotok egyre nagyobb helyet kapnak mindennapjainkban az angol Moley nevű cég is ma mutatta be új konyharobotját.

Forrás: MTI/AP/Bernat Armangue

Vasúti sínek Újdelhi szegénynegyedében. Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke pár napja utazott Indiába, hogy a 2024-es nyári játékokra való pályázati lehtőségről tárgyaljon.