A nap képei április 17-én

nk20150417gif
Vágólapra másolva!
Az Origo válogatása az elmúlt 24 óra sajtófotóiból.
Vágólapra másolva!




Forrás: AFP/Vladimir Rodas

Amíg a chilei diákok jobb oktatási körülményekért tüntettek, a kóborkutyák az oszlató vízsugárban pancsolva oltották szomjukat Santiago utcáin.


Forrás: MTI/EPA-ANA/Jannisz Koleszidisz

Tüntetők vörös festékkel dobálták meg a görög rohamrendőröket Athénban, ahol újabb összecsapások törtek ki a maximális biztonsági fokozatú börtönök megszüntetését követelő tüntetők és a rendfenntartók között. A tüntetők a görög börtönökben több mint 40 napja éhségsztrájkolók követeléseit támogatják.


Forrás: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Egy palesztin fiatal parkour-trükköt mutat be Hán Juniszban, a Gázai övezet déli részén. A parkour francia eredetű városi sport, amelynek célja, hogy A pontból B-be a lehető leggyorsabb, leghatékonyabb és leglátványosabb módon jusson el a sportoló kizárólag az emberi test képességeit igénybe véve.


Forrás: MTI/EPA/Adi Weda

Matracokat áruló indonéz árus cipekedik Jakartában.


. Forrás: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

Ariadné fonalát követve oldják meg a gordiuszi csomót: Fülöp-szigeteki villanyszerelők munkában Manilában. A Fülöp-szigeteki elektromos áramszolgáltató energiatakarékosságra hívta fel a lakosság figyelmét, miután a napi áramfelhasználás elérte a 8271 megawattot


Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Hamlet székesfehérvári módra. László Zsolt Hamlet és Krisztik Csaba Horatio szerepében William Shakespeare Hamlet című tragédiájának próbáján a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. A színdarabot április 18-án mutatják be Szikora János rendezésében.


Forrás: MTI/AP/Nelson Antoine

Egy manöken Lino Villaventura brazil tervező nyári kollekciójából mutat be egy kreációt a Sao Pauló-i Divathéten.


Forrás: MTI/AP/Andre Penner

Egy kislány mutatja be játéknyusziját Aurorának, a Sao Pauló-i állatkert jegesmedvéjének.


Forrás: MTI/AP/Lucasfilm

Csubakka láthatóan jól tartja magát, Han Solo már kissé megőszült. A Lucasfilm által közreadott képen a Han Solót játszó Harrison Ford amerikai színész és Csubakka karaktere az új Csillagok háborúja hetedik, Az ébredő Erő című film egyik jelenetéből. A J. J. Abrams által rendezett film bemutatója december 18-án lesz.


Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

A svájci Roger Federer a francia Gael Monfils ellen játszik a monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében 2015. április 16-án. Monfils 6:4, 7:6 (7-5) arányban győzött.


Forrás: MTI/EPA/Majama Kimimasza

A kínai Li Ce-csün a rövidprogramját mutatja be a nők versenyében a műkorcsolyázók csapatversenyében Tokióban.