A nap képei április 1-jén

nk20150401gif
Vágólapra másolva!
Tűz, víz, szél, homok. Volt ma minden, mint a búcsúban.
Vágólapra másolva!





Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Dakar az M35-ösön: homokvihar volt Debrecen környékén, a repülőteret sem kímélte.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Jégesővel is tréfálkozott az időjárás április elsején Budapesten.

Forrás: MTI/EPA/Stuart Palley

Tűzoltók próbálják megfékezni a kaliforniai Apple Valley és Hesperai között tomboló erdőtűz lángjait az Egyesült Államokban.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Elismerően csettintenének a Monty Python tagjai, ha látnák, milyen jó a technikájuk a magyar hülyén járóknak.

Forrás: MTI/Varga György

Láthatóan nem őrölte fel M. Bugarszki Norbertet a mindennapos taposómalom. A Mohács közelében lévő Szent Miklós Vízimalommal szemben felépített új, de korhű létesítmény tulajdonosa lelkesen demonstrálja a szerkezet működését.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Csak egy kis munkára”, válaszolták a málenkíj robotra elhurcoltaknak, amikor megkérdezték, hová viszik őket. Nekik állít emléket A kárpátaljai magyarok 1944-es deportálása című kiállítás a Debreceni Egyetemen.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Nem egy Kusturica-film jelenetéhez van szerencsénk. Ifj. Lóki Géza, a Zselicvölgyi Szabadidőfarm ügyvezető igazgatója, Bíró Ramóna, a Balaton-régió 2014-es borkirálynője és Májer Krisztián fitneszedző, a zsűri tagjai a zselicvölgyi sertésszépségverseny döntőjén a Somogy megyei Hajmáson.

Forrás: MTI/AP/Gregorio Borgia

A pápa adott egy ötöst. Egy kislánnyal jattolt le Ferenc pápa heti általános audienciáján a vatikánvárosi Szent Péter téren.

Forrás: MTI/EPA

Afrika egyik leggazdagabb országában, Nigériában ünneplik Muhammadu Buhari ellenzéki elnökjelölt választási győzelmét.

Forrás: MTI/AP/NASA/Samantha Cristoforetti

A Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó Samantha Cristoforetti olasz űrhajós által készített felvétel a Mikronézia felett tomboló Maysak tájfunról.

Forrás: MTI/EPA/Dzsaber Gurab

A Szaúd-Arábia vezette nemzetközi szövetség légi csapást mér a síita húszi felkelők fegyverraktárára Szanaában. A konfliktusról a linkre kattitntva olvashat bővebben.

Forrás: MTI/EPA/Franck Robichon

Az Idzumo japán helikopterhordozó a Tokió közelében fekvő jokoszukai haditengerészeti támaszponton. Ez a II. világháború után épített legnagyobb japán anyahajó.