A nap képei május 14-én

nk20150514gif
Vágólapra másolva!
A nap képei május 14-én
Vágólapra másolva!

Forrás: AFP

Meg sem rezdül tüzelés közben a rakétavetővel felszerelt pickup, mintha már feláras, gyári extra lenne az autókon ez az alkatrész a Közel-Keleten. Az katonai zubbonyt öltő civil jármű a szaúdi támogatást élvező jemeni elnök csapatainak szolgálatában áll, és a lázadó huszik állásait lövi Marib településnél, Szanaa-tól keletre.


Forrás: AFP/Christophe Archambault

Muszlim rohingya nemzetiségű menekültek, akik Mianmar buddhista többségű társadalmának gyűlölete elől menekülnek, az Andamán-tengeren. A thai parti őrség tálált rá a lélekvesztőn hánykolódó, legyengült emberekre, köztük több gyerekre és végelgyengülésben meghalt utasra.


Forrás: MTI/AP/Aaron Favila

Tüntetők gumipapucsokból rakták ki az Igazság szót Manilában, egy nappal az után, hogy a Fülöp-szigeteki főváros Valenzuela nevű külvárosában leégett a Kentex papucsgyár. A balesetben legkevesebb 72 munkás életét vesztette, és több mint 30-an megsebesültek.


Forrás: AFP/Roberto Schmidt

A nepáli Rojina Parajuli és Januka Khanal otthonuk romja előtt éjszakáznak, a házat az országot rövid időn belül ért második nagy erejű földrengés pusztította el.


Fotó: Bielik István - Origo

Bokrokban alszanak, napokig nem esznek: afgán menekültek költöztek be a budapesti Nehru partra és a Nyugati pályaudvar környékére, közöttük egy kisgyermekes család is. Az Origo utánajárt a fővárosi menekülthelyzetnek.


Forrás: AFP/Leon Neal

Láthatóan kis feltűnést keltve, zseniális mimikrivel hasonul a nagyvárosi méhecskeesernyős dongó a londoni útelválasztó oszlopokhoz.


Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Rafael Nadal teniszező frizurájából következtethetünk győztes meccsének intenzitására, John Isnert múlta felül a US Openen.


Forrás: MTI/Kallos Bea

Rajkai Zoltán és Kovács Lehel Vlagyimir Szorokin Cukor Kreml című drámájának próbáján a budapesti Katona József Színház Kamra stúdiószínházában. A darabot május 16-án mutatják be Kovács D. Dániel rendezésében.


Forrás: MTI/AP/Daniel Ochoa De Olza

Cristiano Ronaldo, a spanyol Real Madrid csatárának tegnapi 11-es góljáról látott ma napvilágot egy jó ütemben készült fotó. Gianluigi Buffon, az olasz Juventus kapusa nem tudott hárítani a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágó mérkőzésén, a madridi Santiago Bernabeu Stadionban.


Forrás: MTI/Varga György

Európa legészakibb pontja, a norvégiai Nordkapp, azaz Északi-fok éjjeli világosságban 2015. május 14-re "virradó" éjjel.


Forrás: MTI/AP/Jens Meyer

Végre! Hiánypótló szado-mazo kerti törpék a Türingia tartományban fekvő trusetali kertitörpe-múzeumban. A több mint 2500 kerti törpét bemutató helyszín évente mintegy százezer turistát vonz.