Nagyvárosi apróságok: <br/>budapesti mindennapok képekben

Vágólapra másolva!
Sorozatunkban a főváros hétköznapi pillanatait mutatjuk be. Fotóriportereink azok után az apróságok után kutatnak, amikből összeállnak a budapesti mindennapok.
Vágólapra másolva!

...s mosta a város minden szennyesét.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Összegyűjtöttük egy csokorra valót a Duna budapesti szakaszán fellelhető mindennapi epizódokból. (2011. november 1.)

Az örök fiatalság

Fotó: Vorigin Dóra [origo]
Voltak időszakok, amikor mérhetetlenül egyszerűen tettek különbséget fiatalok között: rendes gyerek vagy loboncos huligán lehetett az ember a felnőttek világában, függetlenül attól hogy mit olvasott, mit hallgatott, vagy mit érzett. Zenei stílusok divatirányzatok jönnek, mennek, a fiatalság marad. Különbözni, bármi áron - ez a cél. Nagyon helyesen. (2011. október 15.)


Lakótelepi nyár

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Budapest mindennapjairól szóló sorozatunk a nyári lakótelepi élet bemutatásával indítjuk újra. A harminc foknál melegebb napokon mindenki máshogy próbálja meg elviselni a betont a roszz hírű Havanna lakótelepen: van, aki a panel árnyékában sört kortyolgat, más vízzel locsolja a tízemeletes ház falát és akad, aki az ivókút vizében keres enyhülést. (2011. szeptember 3.)


Így tömegközlekedik Budapest

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Budapesten Európa egyik legsűrűbb tömegközlekedési hálózata működik. 2008-ban napi átlagban 3,5 millió utazásra vették igénybe valamelyik közlekedési eszközt, ez szintén átlagosan napi 347 millió forintba került. Kattintson a képre, és járja be velünk Pestet és Budát! (2010. február 26.)


Úton-útfélen

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Majdnem 10 ezer örömlány, 12 ezer kuka, 1500 kóbor kutya és közel 400 Fedél Nélkül-árus - ők vesznek körül bennünket nap mint nap Budapest utcáin. Kattintson a képre és tegyen velünk egy kanyart a fővárosban! (2010. február 19.)

Belvárosi szoborpark

Fotó: Csanádi Márton [origo]
Dolgainkat intézve a budapesti utcákon csak akkor vesszük észre a ránk leselkedő szobrok sokaságát, ha kifejezetten figyeljük őket. Képeinken csak kicsit kell kutatni utánuk. Katt a képre! (2010. február 11.)

Hétköznapi fóbiáink

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Zavarta már, hogy az uszómedencében vadidegenekkel ér össze csupasz lába?! Egy kétmilliós fővárosban kényszerűségből közelebb kerülünk egymáshoz mint szeretnénk. Néha viszont magunk keressük a testi kontaktust. Az ember körüli 40 centiméteres tér intim zóna, de 1 méternél közelebb is csak személyes ismerőseinket engedjük, ha tehetjük... Katt a képre! (2010. február 4.)

Így telnek a fővárosi kutyák mindennapjai

Fotó: Hirling Bálint [origo]
Budapesten közel 300 ezer kutyát tartanak nyilván, ez Európában kimagasló érték a lakosság számához viszonyítva. Megnéztük, hogyan telnek a napjaik. Katt a képre! (2010. január 28.)

Galambmúmiától a százmilliós madárig

Fotó: Hajdú D. András [origo]
A galambokról először az a félmillió parlagi galamb jut az eszünkbe, amelyekben majdnem felbotlunk a Deák téren. Eközben Budapesten lakik ezer galambjával egy postagalambász olimpiai bajnok, akinek akadnak 100 milliót érő példányai, és nemzeti kincsünk egy kifejezetten budapesti galambfajta. A galambtársadalom hajléktalanjai és a felső tízezer. Katt a képre! (2010. január 21.)

Így kattintják Budapestet a turisták

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
A turisták egy lépést sem tesznek fényképezőgépeik nélkül, mielőtt megnéznék a látványosságokat néhány képet biztosan készítenek róluk. A Budapest szép arcát centiről centire megörökítő külföldieket üldöztük, három japán diáklányt pedig egy egész napra elkísértünk. Katt a képre! (2010. január 14.)

Ide nem járunk télen

Fotó: Hajdú D. András [origo]
A városi ember, amint teheti, a bezártság elől a szabadba menekül. A nyáron agyonlátogatott helyek többsége télen teljesen elhagyatott, a hömpölygő tömegnek nyoma sincs. Megnéztük, melyik nyári helyről kik hiányoznak a téli Budapesten. Katt a képre! (2010. január 7.)

Szilveszter a Nagykörúton

Fotó: Ránki Dániel [origo]
December 31-én este ezrek lepik el a főváros köztereit, hogy együtt köszöntsék az újévet. A tömegben sokan akadnak olyanok is, akiknek nincs más választásuk, minthogy az utcán vagy a tömegközlekedésen ünnepeljenek. Katt a képre! (2010. január 01.)

Így gyúr Budapest karácsonyra

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Budapest a karácsonyt megelőző napokban évről-évre minden tekintetben bedugul: az utakon, a metróban, a plázákban és az utcai vásárokon sem lehet lépni az ajándékra vadászó emberektől. Így készül a város az év legnagyobb fogyasztást jelentő ünnepére. Katt a képre! (2009. december 24.)

Így sportol Budapest

Fotó: Hirling Bálint [origo]
Budapesten a sportot nem mindig lehet beilleszteni a munka és az egyéb elfoglaltságok közé. Amikor mégis sikerül, akkor a legtöbben igyekeznek a bevált helyen és módon letudni a mozgást. Utánajártunk, hogy a legnépszerűbb városi sportokkal nagyjából mennyi kalóriát égethetünk el egy óra alatt. Katt a képre! (2009. december 17.)

Így síel Budapest (hó nélkül)

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
A fővárosi hegyek - amelyek leginkább dombok - nem sok alkalmat kínálnak a havon síelésre, de ez senkinek nem szegi kedvét, étolajjal bekent lécekkel műanyagon is lehet csúszni! Telente hétvégén több mint kétezren síelnek és réteseznek töretlenül. Katt a képre! (2009. december 10.)

Így ebédel Budapest

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Ki, hol és mennyiért eszik a fővárosban. Katt a képre! (2009. december 02.)