Értékelje a magyar válogatott tagjait!

Magyarország-Belgium euro 2016 foci eb
Vágólapra másolva!
Van mit értékelni, hiszen az Eb-re 44 év után ismét kijutó magyar válogatott már az osztrákok elleni 2-0-s sikerrel belopta magát a szurkolók szívébe. Futball-láz lett úrrá Magyarországon, még az is nézte a meccseket, aki labdát előtte talán még sohasem látott. Mindenki ismeri már Királyt, Kádárt, Kleinheislert, Szalait és a többieket, mi pedig kíváncsiak vagyunk, hogyan látták olvasóink az Eb-keret pályára lépett játékosainak a teljesítményét. Értékelje 1-től 10-ig a Storck-csapat focistáit!
Vágólapra másolva!

Király Gábor nem hiába érzékenyült el a belgák elleni meccs után, meglehet, ez volt élete utolsó válogatottmérkőzése. A 40 éves kapus

az Eb egyik legnépszerűbb játékosa volt,

és a nyolcaddöntőben tíz hihetetlen védéssel segítette a csapatot, nem rajta múlt a nyolc közé jutás.

De hasonlóan jól játszott a csoportmeccseken is, összesen egy komolyabb hibája volt, amikor kiejtette a labdát a kezéből az izlandiak 11-ese előtt. Jó döntés volt a kapuba állítása.

Szavazzon!

Hányasra értékeli Király Gábor teljesítményét?


Lang Ádám
mind a négy meccset végigjátszotta, és 23 éves kora ellenére érett futballt mutatott be. Az sem esett nehezére, hogy Fiola Attila sérülése után jobbhátvédként kellett szerepelnie, talán csak a belgák ellen maradt el az addigi szintjétől. Igaz, nem volt könnyű dolga, hiszen a világklasszis Eden Hazard-ral kellett farkasszemet néznie.

Szavazzon!

Hányasra értékelné Lang Ádám teljesítményt?


Korhut Mihály
a portugálok ellen kapott lehetőséget balhátvédként, és sikerült felvennie a csapat ritmusát, így elmondhatja magáról, hogy ott volt az Eb legjobb meccsén.

Szavazzon!

Értékelje Korhut Mihály teljesítményét!


Kádár Tamás
végig magabiztos pontja volt a magyar csapatnak, támadásban és védekezésben is kiválót nyújtott.

Kádár Tamás a magyarok egyik legjobbja volt Forrás: AFP

A válogatott egyik legjobbja volt, arra tippelünk, hogy Lengyelországból elég gyorsan el fogja vinni egy topligás csapat.

Szavazzon!

Értékelje Kádár Tamás teljesítményét!


Fiola Attila
sajnos csak 90 percet kaphatott, mert megsérült, pedig betonbiztos helye volt a jobbhátvéd posztján. Andreas Möller másodedző sajnálkozott is, hogy a Puskás Akadémia focistája nem szerepelhetett a belgák ellen, hiszen vele talán jobb esélyeink lehettek volna. Ez mindent el is mond arról, mennyire fontos láncszeme a válogatottnak.

Szavazzon!

Hogy játszott ön szerint Fiola Attila?


Pintér Ádám
meglepődhetett, amikor kiderült, hogy a támadók között kellene bizonyítania Belgium ellen. A meccs nem sikerült neki túl jól, de ez elsősorban nem az ő hibája. A bátorság és a küzdeni akarás rajta is látszott, ott volt a helye az Eb-n.

Szavazzon!

Osztályozza Pintér Ádám teljesítményét!


Guzmics Richárd
megilletődötten kezdett az osztrákok és a portugálok elleni meccsen is, úgy tűnik, kell neki mindig egy kis idő, míg felveszi a ritmust.

Az Eb egyik leggyorsabb játékosa Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Ian Walton

Ha ezen javít, akkor a vb-selejtezőkön is kirobbanthatatlan lesz a csapatból. És ne felejtsük, ő volt az Eb egyik leggyorsabb játékosa!

Szavazzon!

Értékelje Guzmics Richárd teljesítményét!


Bese Barnabás
esetében már az is meglepetés volt, hogy újoncként bekerült az Eb-keretbe. A portugálok ellen megkapta a lehetőséget, és nem is játszott rosszul. Az MTK jobb oldali védője még csak 22 éves, előtte a jövő.

Szavazzon!

Hogyan értékelné Bese Barnabás teljesítményét?


Egy látalunk megkérdezett belga szakíró csodálkozott, hogy Juhász Roland miért nem volt kezdő az osztrákok ellen, Fiola sérülésével aztán eljött a Videoton-védő ideje. Langból jobb oldali védő lett, ő pedig Guzmics mellé került középen, és hozta a tőle megszokott színvonalat. A belgák ellen volt egy remek lövése is.

Szavazzon!

Hogy játszott ön szerint Juhász Roland az Eb-n?


Elek Ákos
fáradtan, már-már sérülten érkezett meg az Eb-re, ennek megfelelően nem is kapott túl sok lehetőséget, összesen 134 percig volt a pályán. Lefelé nem lógott ki, de ezúttal nem is tett hozzá túl sokat a csapat játékához.

Szavazzon!

Hogy látta Elek Ákos Eb-jét? Osztályozza!


Nem tudhatjuk, Dzsudzsák Balázst pontosan milyen taktikai utasításokkal küldte a pályára Bernd Storck, a csapatkapitány mindenesetre az első két csoportmeccsünkön nem játszott kiemelkedően, de azért így is hozzátette a magáét a sikerhez. Mígnem eljött a harmadik meccs, ahol

nemzetközi címlapsztori lett belőle,

hiszen ugyanúgy két gólt szerzett, mint Ronaldo.

Így ünnepelt Dzsudzsák a magyar szurkolókkal Fotó: Polyák Attila - Origo

A portugálok ellen hihetetlenül lelkes volt, lehetőségei is voltak, nem játszott rosszul. Úgy tűnik, nincs ellenére, hogy ballábas létére a jobbszélen is bevetik, ahol ő is jól csinálja az Arjen Robbenre jellemző, "beviszem középre a labdát, és ballal tüzelek" akciót.

Szavazzon!

Milyen volt Dzsudzsák Balázs az Eb-n?


A 21 éves Nagy Ádám az Eb egyik nagy felfedezettje, már a torna során hallani lehetett arról, hogy olyan csapatok vinnék a Fradiból, mint a Marseille vagy a Benfica. A futsalmúlttal is rendelkező, technikás középpályás védekezésben és támadásban is kiválót nyújtott, főleg Gera Zoltánnal érezte magát jól a védők előtt.

Szavazzon!

Hogyan értékelné Nagy Ádám Eb-n nyújtott teljesítményét?


Böde Dániel
34 percet kapott összesen. Sok focista bármit megadna ennyi Eb-szereplésért, de az ezúttal nem derült ki, mit tud.

Szavazzon!

Hogy játszott Böde Dániel?


Lovrencsics Gergő
az osztrákok elleni meccsen még mankóval közlekedett, a belgák ellen pedig már az egyik legveszélyesebb magyar volt, bátran lőtt távolról, nem sok kellett ahhoz, hogy betaláljon. Összesen 173 percig volt a pályán, és bebizonyította, hogy a jövőben is lehet rá számítani szélsőként.

Szavazzon!

Értékelje Lovrencsics Gergő teljesítményét!


Kleinheisler László
alapvetően Bernd Storck felfedezettje, és most a német kapitány Európának is megmutathatta, miért bízik annyira a barcikai Scholesban, Orbán Viktor egykori felcsúti kedvencében.

Vajon Kleinheisler a Werderben ősztől is csak padozni fog? Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A Werder Bremen légiósa csak 169 percet játszott az Eb-n, mégis nagyon büszke lehet magára. Ausztria és Izland ellen olyannyira jól játszott, hogy a francia L'Équipe sportnapilap

beválasztotta a csoportkör válogatottjába.

A csapat alapembere – vagy inkább nélkülözhetetlen tagja – lett. A belgák ellen tulajdonképpen pótolhatatlan volt.

Szavazzon!

Értékelje Kleinheisler László teljesítményét!


Stieber Zoltán
az osztrákok ellen álomcsere volt, hihetetlenül okos gólt szerzett, majd kezdőbe került Izland ellen – ekkor már nem sikerült annyira jól szerepelnie. Ezzel együtt elégedett lehet azzal a 84 perccel, amit a pályán töltött.

Szavazzon!

Hogy játszott ön szerint Stieber Zoltán az Eb-n?


Szalai Ádám
az osztrákoknak bekotort borzasztó fontos góljával elhallgattatta a csapatból őt régóta kikövetelő kritikus hangokat. Az izlandiak ellen küzdött, mint az egész csapat, aztán a portugáloknak lőtt mindhárom magyar gólból kivette a részét, éppen azokat az erényeket csillogtatva, amelyek miatt Storck bízik benne. A belgák ellen kihagyta a legnagyobb helyzetünket, de akkorra már eldőlt a meccs. A Whoscored csatárrangsorában 51-ből a 22. az Eb-n.

Szavazzon!

Milyennek látta Szalai Ádám Eb-jét? Értékelje!


A lengyel drukkerek és újságírók nem értik
, Nikolics Nemanja miért nem kezdő a magyar válogatottban, hiszen a lengyel bajnokságban zsákszám lövi a gólokat. Erre is megvan a magyarázat, egyszerűen nem fekszik neki a válogatott taktikája. Az Eb-n csak 39 percet kapott, de így is sikerült összehoznia egy gólt: az ő centerezése után született az izlandi öngól.

Szavazzon!

Értékelje Nikolics Nemanja Eb-n nyújtott teljesítményét!


Priskin Tamás
Ausztria ellen csereként állt be, és mértani pontosságú, tökéletes gólpasszt adott a megiramodó Stiebernek. Izland ellen ezek után kezdő volt, 66 percet kapott.

Szavazzon!

Hogyan játszott Priskin Tamás az Eb-n? Értékelje!


Gera Zoltán
nagyszerűen játszott szinte az egész tornán, jól működő kapocs volt a védelem és a támadók között. 37 évesen is rengeteget futott, 82 százalékos pontossággal passzolt, és Portugáliának egy remekbe szabott gólt lőtt.

A kedvenc Eb-fotónk Gerzsonról Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Clive Brunskill

Az első két kör után a 2. helyen állt a védekező középpályások rangsorában, és a nyolcaddöntő után is csak a 13. helyig csúszott le. Ha visszavonul a válogatottságtól, nehéz lesz olyan embert találni a helyére, aki ugyanilyen jó támadásban és védekezésben.

Szavazzon!

Milyen volt az Eb-n Gera Zoltán?


Németh Krisztiánnak
hiába csatár az eredeti posztja, a magyar válogatott által alkalmazott – hol 4-3-2-1-es, hol 4-1-4-1-es – rendszerben a középpályán jut neki hely, ott játszott az Ausztria elleni első meccsünkön is. A torna talán legegyenletesebb magyar teljesítményét nyújtó Kádárral remekül megértette magát a bal oldalon, és volt egy óriási lövése, amelyet bravúrral védett a kapus. Ennek ellenére később már csak 19 perc jutott neki, a portugálok elleni meccsen csereként beállva.

Szavazzon!

Milyennek látta Németh Krisztián Európa-bajnokságát?