Gera Zoltáné az Eb eddigi legszebb gólja

magyarország-portugália euro 2016
LYON, FRANCE - JUNE 22: Zoltan Gera of Hungary scores the opening goal during the UEFA EURO 2016 Group F match between Hungary and Portugal at Stade des Lumieres on June 22, 2016 in Lyon, France. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az UEFA honlapján a szurkolók 10 gól közül választhatták ki a nekik legjobban tetsző gólt, és Gera Zoltán a szavazatok 74 százalékának a besöprésével végzett az élen.
Vágólapra másolva!

Az Eb-csoportkör legszebb gólja címet kiérdemlő Gera-bomba mögött a második helyen Cristiano Ronaldo végzett, a magyarok elleni sarkazását 17 százaléknyian találták a legszebbnek.

A harmadik helyen két 3 százalékos focista, Dimitri Payet és Luka Modric osztozott.

Így rúgta be Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Clive Brunskill

A 37 éves és 62 napos Gera Zoltán a gyengébbik lábával,

egy lépésről, dropból lőtt borzasztóan nagy gólt a portugáloknak,

és ezzel ő lett az Európa-bajnokságok történetének legidősebb akciógólt szerző játékosa. Ivica Vastic 2008-ban, 38 évesen tizenegyesből talált be.

Gera eddig hihetetlenül magas színvonalú futballt mutat be az Eb-n, az osztrákok elleni remeklése után a statisztikákból az derült ki, hogy világklasszis teljesítményt nyújtott.

"Hogy a saját hazájáért játszhat az ember, annál nincs felemelőbb" - mondta Gera a portugálok elleni 3-3 után. A hosszú karrierje során 2010-ben Európa Liga-döntőt is játszott középpályás arról is beszélt, hogy 37 éves kora ellenére fizikálisan rendben lesz a vasárnapi nyolcaddöntőre, mivel ezúttal csak egy félidőt játszott, így nem volt számára annyira megterhelő a lyoni mérkőzés.

Ronaldo ezzel a góllal lett második: