Dzsudzsák realos és juvés sztárok nyomában

Dzsudzsák Balázs EB Foci
Dzsudzsák Balázs az EB Magyar Osztrák meccsén
Vágólapra másolva!
Az UEFA közzétett egy listát, amelyen Dzsudzsák Balázs - Gareth Bale, Cristiano Ronaldo és Álvaro Morata mögött - a negyedik helyen áll.
Vágólapra másolva!

A statisztikai összesítés szerint az Eb-n Gareth Bale eddig 11-szer találta el a kaput, amivel ő számít az Eb eddigi legpontosabban célzó futballistájának. Bale ráadásul mindhárom csoportmeccsen betalált, korábban ez csak a holland Ruud van Nistelrooynak és a cseh Milan Barosnak sikerült 2004-ben.

A walesi támadó nemcsak lő, de célba is talál, hiszen

három góljával vezeti a góllövőlistát, holtversenyben Álvaro Moratával.

A különbség, hogy a spanyol csatárnak elég volt hat kaput eltaláló lövés ahhoz, hogy három gólig jusson.

A listán második Cristiano Ronaldo nyolcszor találta el a kaput, és ezekből két gólig jutott. Aztán jön a negyedik helyen Dzsudzsák Balázs, aki hatszor célzott jól, és ezekből két gól esett. Ezzel, holtversenyben második a mesterlövészek különversenyében.

Aki bízik abban, hogy a magyar támadó gólkirály lesz, akár fogadhat is rá, a Will Hillnél 34-szeres pénzt fizetnének rá.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Egyébként az angol fogadóiroda volt a legpesszimistább az Eb előtt, a magyarok aranyérmét 500-szoros odsszal kínálta, és ezzel a legesélytelenebbnek tartott minket a végső sikerre. A helyzet mára megváltozott, a magyarok győzelmére most már csak 67-szeres a szorzó. És ezzel nem is mi vagyunk a legesélytelenebben a Will Hill listáján,

mögöttünk vannak az izlandiak, az írek, az északírek és a szlovákok is.

Érdekes még, hogy mennyit fizetnek a magyar-belga esetében: Geráék diadalára 6.50-szeres oddszal lehet fogadni, Hazard-ék sikerére pedig mindössze 1.67-es a szorzó.