Elek Ákos sérülése súlyosabb, mint gondolták

Észak-Írország - Magyarország Elek Ákos
Belfast, 2015. szeptember 7. Az ír Corry Evans és Elek Ákos a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők F csoportjában játszott Észak-Írország - Magyarország mérkőzésen a belfasti Windsor Park Stadionban 2015. szeptember 7-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Súlyosabb Elek Ákos térdsérülése, mint amilyennek elsőre tűnt. A magyar fociválogatott védekező középpályása hetekre kidőlt, az Elefántcsontpart elleni felkészülési meccset is kihagyja.
Vágólapra másolva!

Elek Ákosnak részleges oldalszalag-szakadása van, ezért a következő hetekben nem számíthat rá Bernd Storck, a június 10-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Elek Ákos az északírek elleni belfasti mérkőzésen Forrás: MTI/Illyés Tibor

A középpályás klubja, a Diósgyőri VTK kedden azt közölte, hogy csapatkapitánya térdsérülése nem tűnik súlyosnak, így várhatóan két hét múlva teljes értékű edzésmunkát tud végezni.

Mégis szakadt

A magyar szövetség honlapjának pénteki beszámolója szerint azonban Elek Ákos belső oldalszalagja nem meghúzódott, hanem részlegesen elszakadt, így a legjobb esetben három hét múlva játszhat ismét.

Nem lehet ott a pályán Elefántcsontpart ellen sem.

A magyar válogatott május 20-án a Groupama Arénában látja vendégül barátságos mérkőzésen Elefántcsontpartot. A csütörtökön kihirdetett 30 fős keret tagjai közül - Elek Ákos mellett - Dzsudzsák Balázs, Priskin Tamás és Németh Krisztián is sérült.

A magyarok sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) játszanak az Európa-bajnokság F csoportjában.