A magyarok mintha az életükért harcolnának

EURO 2016 Belgium edző  Marc Wilmots labdarúgás, foci
Belgium's coach Marc Wilmots reacts during the UEFA Euro 2016 Group E soccer match between Sweden vs at the Stade de Nice in Nice, France, 22 June 2016. Photo: Federico Gambarini/dpa (RESTRICTIONS APPLY: For editorial news reporting purposes only. Not used for commercial or marketing purposes without prior written approval of UEFA. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications (whether via the Internet or otherwise) shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)
Vágólapra másolva!
Marc Wilmots szövetségi kapitány szerint a belga fociválogatott a magyarok ellen úgy fog játszani, mint egy nagy csapat ellen, noha tisztában van azzal, hogy favoritként lép pályára.
Vágólapra másolva!

"Európa első öt-hat együttese között van a miénk, logikus, hogy nagyon ambiciózusak vagyunk. Ugyanakkor előfordul, hogy egy-egy mérkőzésen rosszul alakulnak a dolgok" - mondta a szakvezető a vasárnap esti toulouse-i nyolcaddöntőt megelőző szombati sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy nem kell motiválni a futballistáit.

"Úgy fognak játszani, mintha egy nagy presztízsű csapat lenne az ellenfelük, mert tudják, mi a küldetésük. Egyre nő a ránk nehezedő nyomás, mert nagy az elvárás odahaza. A játékosok tisztában vannak vele, hogy ha kikapnak, mindent elvesztenek" - hangsúlyozta.

Arra a felvetésre, hogy csapata játékának minősége miatt kapott kritikákat, úgy reagált, hogy szerinte a semleges nézőknek tetszik az, amit a belgáktól látnak.

"Nem lehet azt mondani, hogy a belga válogatott rosszul játszik. Vannak variációink, a támadó középpályásaink szabadon mozoghatnak, persze labdavesztés után nekik is kötelezettségeik vannak. Ugyanakkor legyünk realisták és őszinték: csak a továbbjutás számít" - szögezte le.

Wilmots szerint a torna eleje óta érzékelhető formajavulás, de egyéni szinten még jobb teljesítményeket vár, illetve bízik benne, hogy a labdajáratás az eddigieknél gördülékenyebb lesz, és hatékonyabban tud majd támadásba átmenni a csapata, mint tette azt az előző mérkőzésein.

"Vasárnap arra lenne szükség, hogy nálunk legyen a labda, kifárasszuk az ellenfelet, hogy aztán helyzeteket alakítsunk ki. Türelmesen, de gyorsan, a labdát a földön tartva kell játszanunk. És oda kell figyelnünk a párharcokra, mert a magyarok úgy harcolnak, mintha az életükért tennék" - vélekedett.