Podolski: Hülyeség így az Eb

Lukas Podolski Thomas Müller német fociválogatott
Vágólapra másolva!
Hülyeségnek nevezte az Európa-bajnokság létszámbővítését Lukas Podolski, a világbajnok német válogatott labdarúgója.
Vágólapra másolva!

A közelmúltban Joachim Löw szövetségi kapitány is kifejtette, hogy jobb volt a korábbi, 16 csapatos mezőny.

Az európai szövetség (UEFA) döntése nyomán első alkalommal a mostani, franciaországi kontinenstornán vehet részt 24 válogatott, így a hat csoport közül négyből a harmadik helyezettek is továbbjutottak a nyolcaddöntőbe. Korábban csak a csoportok első és második pozíciója jelentett továbbjutást a negyeddöntőbe.

Lukas Podolski és Thomas Müller Forrás: AFP

Podolski szerint az új lebonyolítás nagy zűrzavart okoz a játékosok között, mert túlságosan sokáig kellett várniuk, mire kiderült, melyik csapat lesz az ellenfelük a kieséses szakasz első fázisában. "A csoportkör egy kicsit furcsa volt, mert az UEFA elkövetett néhány butaságot. Ez nem a kisebb csapatokról, hanem a döntésről szól.

- mondta Podolski.

"Olyan is volt, hogy egy csapat elveszítette az első két csoportmeccsét, de még mindig volt esélye továbbjutni. Szóval ez egy kicsit zavaros, de nekünk mindez nem számít" - magyarázta.

A világbajnok németek két győzelemmel és egy döntetlennel jutottak tovább a csoportjukból, a nyolcaddöntőben Szlovákiát búcsúztatták (3-0), a szombati negyeddöntőben pedig Olaszországgal találkoznak Bordeaux-ban.