A belgák legjobbja is Király Gábort dicsérte

Eden Hazard, foci
Belgium's forward Eden Hazard celebrates his goal during the Euro 2016 round of 16 football match between Hungary and Belgium at the Stadium Municipal in Toulouse on June 26, 2016. Pascal PAVANI / AFP
Vágólapra másolva!
Eden Hazard és Thibaut Courtois is úgy vélte, azért nem dőlt el korábban a Belgium–Magyarország Európa-bajnoki nyolcaddöntő, mert Király Gábor fantasztikusan védett.
Vágólapra másolva!

„Egyelőre semmit sem értünk el, még csak a negyeddöntőnél járunk. Nagyszerű mérkőzést játszottunk, szeretnék gratulálni a magyaroknak, mert mindent beleadtak. Megérdemeltük a győzelmet, akár még több gólt szerezhettünk volna, ha a kapusunk nem véd ilyen remekül. Csapatként voltunk igazán jók, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de az ellenfélnek nem adtunk sok esélyt” – nyilatkozta az UEFA hivatalos honlapján Eden Hazard, akit a mérkőzés legjobbjának választottak.

"Nagyon szerencsések vagyunk, hogy Lille-ben játszhatunk. A várost jól ismerem, az új stadiont viszont nem, sohasem játszottam még benne. Motivált leszek, és pénteken egy nagy ünnepre készülünk Wales ellen, remélem, sok szurkoló velünk tart” – tette hozzá a Chelsea játékosa, aki 2005 és 2012 között a francia város klubját erősítette.

Eden Hazard gratulált Forrás: AFP/Pascal Pavani

Thibaut Courtois elégedetten nyilatkozott a győzelemről, noha úgy érezte, a helyzetkihasználásban javulni kellene.

„Már az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, de a magyar kapusnak óriási bravúrjai voltak. De ilyen a futball, ha nem szerzel gólt, akkor előfordulhat, hogy az orrodra koppintanak. Nagy meccset játszottunk, ehhez kellett az is, hogy az eddigi ellenfeleinkkel ellentétben a magyarok nyitottabban védekeztek, így volt terünk, hogy átfussunk rajtuk” – mondta Courtois a Voetbalkrant.com portálnak.