Megnyílt az orosz kispadhoz vezető út Hiddink előtt

Guus Hiddink Chelsea
Vágólapra másolva!
Vitalij Mutko orosz sportminiszter elfogadta Leonyid Szluckij döntését, aki lemondott az ország labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitányi posztjáról.
Vágólapra másolva!

A 2018-as világbajnokságnak otthont adó Oroszország csapata a negyedik helyen végzett a kontinenstorna B csoportjában, így kiesett, ezért Szluckij hétfő este lemondott posztjáról. Vitalij Mutko sportminiszter - aki egyben az ország labdarúgó-szövetségének (RFSZ) az elnöke - kedden még azt mondta, hogy szeretné, ha az edző folytatná a munkát.

Szluckij távozását végül az RFSZ szombati közleményében jelentették be. Mutko hangsúlyozta, hogy a tréner továbbra is segíti a válogatottat, de elsősorban a klubcsapatára koncentrál majd. A CSZKA Moszkvát is irányító Szluckij tavaly augusztusban váltotta az olasz Fabio Capellót a kapitányi poszton.

Guus Hiddink Forrás: AFP

A Guardian már pénteken megírta, hogy a holland Guus Hiddink vezeti át az orosz válogatott irányítását, a szakember pedig úgy fogalmazott, kész segítséget nyújtani a 2018-as hazai rendezésű vébére készülő együttesnek.

A Voetbal International úgy fogalmazott Szluckij távozását k9övetően, hogy most már valóban megnyílt az út Hiddink előtt.

A 69 éves holland 2006 és 2010 között már dolgozott az oroszoknál, a válogatott az ő irányításával Eb-elődöntős volt 2008-ban.