A horvátok sztárja szétverette volna saját huligánjait

csehország-horvátország balhé
Fire fighter extinguish flares lobed onto the pitch during the Euro 2016 group D football match between Czech Republic and Croatia at the Geoffroy-Guichard stadium in Saint-Etienne on June 17, 2016. / AFP PHOTO / Joe KLAMAR
Vágólapra másolva!
Súlyos büntetésre számíthat a Horvát Labdarúgó-szövetség a Csehország elleni, péntek esti botrány miatt. A D csoport mérkőzésének hajrájában a horvát ultrák előbb rakétákat lőttek a pályára, majd petárdázni kezdtek, végül tömegverekedés tört ki a szektorukban. Ivan Rakitic a kizárástól tart, Ivan Pericic azt kívánja, hogy végre eltakarodjanak a huligánok a válogatott közeléből.
Vágólapra másolva!

A mérkőzésen végig a horvátok domináltak, 2-0 után ugyan Skoda szépített, a 2-2-es döntetlent mégiscsak a közjátéknak köszönhették a csehek: az öt-hat perc izgalom megzavarta teljesen az ellenfelet.

„A büszkeségtől nagyon gyorsan eljutottunk a szégyenkezésig” – idézte a VajdaságMa délvidéki hírportál a horvát köztelevízió riporterét.

Állt a bál Saint-Etienne-ben Forrás: AFP/Philippe Desmazes

A találkozó után Ivan Rakitic azt nyilatkozta a HRT-nek, hogy nagyon reméli, az incidens miatt nem zárják ki a válogatottat a tornáról, s még pályára léphetnek Spanyolország ellen. A játékos szerint annak is örülniük kell, hogy a találkozót végigjátszhatták, mert úgy nézett ki, hogy az angol Clattenburg idő előtt lefújja a mérkőzést.

„Nem tudok erre semmit se mondani, mivel ez már sorozatosan megismétlődik velünk, szinte napról napra, és semmi sem változik” - dühöngött Darijo Srna, a horvátok csapatkapitánya.

Forrás: AFP/Joe Klamar

Ivan Perisic azonban ennél is messzebb ment, az Inter 27 éves szélsője ugyanis annyira dühös volt, hogy a rohamrendőröket be akarta küldeni rendet csinálni.

„Nem tudom, mit kellene tenni, hogy akik ezt a sok szart csinálják, végre eltakarodjanak. Mondtam a rohamrendőröknek, hogy menjenek be a nézőtérre és tegyenek rendet, de azt felelték, erre nincs engedélyük az UEFA-tól. Hogy érzi magát ilyenkor egy játékos? Nem szeretnék csúnya szavakat használni: szerencsétlenül. Az incidens után mintha nem lettünk a pályán, mindannyian csak a pályán kívüli eseményekre gondoltunk. Hogy mi lesz a büntetésünk? Nem tudnám megmondani” – idézte a játékost Hrsport.net.

Forrás: AFP/Joe Klamar

Horvátország a következő két vb-selejtezős mérkőzését egy korábbi büntetés miatt nézők nélkül kell, hogy lejátssza, és ez a pénteki incidens miatt még súlyosabb büntetésre is számíthat. Az elveszített két pont mellett a horvátok egyik legjobb játékosukat, Luka Modricot is elveszítették, aki sérülés miatt szinte biztos, hogy nem fog pályára lépni a spanyolok elleni csoportmérkőzésen.