Robbie Keane-re sérülten is szükség van

Robbie Keane, foci, ír válogatott
Republic of Ireland's striker Robbie Keane reacts during the UEFA Euro 2016 Group D qualifying football match Germany vs Republic of Ireland in Gelsenkirchen, western Germany on October 14, 2014. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
Három sérült játékost nem mert benevezni a 23 fős Európa-bajnoki keretbe Martin O'Neill, az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki így is kockáztatott, hiszen kiviszi magával Franciaországba Robbie Keane-t és James McCarthyt.
Vágólapra másolva!

O'Neill korábban jelezte, hogy Robbie Keane csapatkapitányként mindenképpen a csapattal marad, de a Los Angeles Galaxy 143-szoros válogatott csatárával komolyabban is számol, hiszen végül úgy döntött, be is nevezi a tornára.

A szakvezetés a kedd esti, Fehéroroszország elleni felkészülési mérkőzés után döntött a végleges összetételről, a corki meccset meglepetésre a vendégek nyerték 2-1-re.

Robbie Keane Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Ugyancsak sérüléssel bajlódik, de ott lesz a tornán James McCarthy, az Everton középpályása, így viszont a szintén nem egészséges Harry Arter kikerült a keretből. A Guardian ugyanakkor azt írta, a Bournemouth játékosa készenlétben és edzésben marad, mert amennyiben McCarthy nem épül fel, lehet, mégis szerep vár rá a későbbiekben.

Ugyancsak a keretszűkítés áldozata lett Darron Gibson (Everton) és Kevin Doyle (Colorado Rapids).

Az írek 23-as kerete:
kapusok: Darren Randolph (West Ham), Shay Given (Stoke), Keiren Westwood (Sheffield Wednesday)
védők: Cyrus Christie (Derby), Seamus Coleman (Everton), Ciaran Clark (Aston Villa), Richard Keogh (Derby), Shane Duffy (Blackburn), John O'Shea (Sunderland), Stephen Ward (Burnley)
középpályások: James McClean (West Brom), Glenn Whelan (Stoke), James McCarthy (Everton), Jeff Hendrick (Derby), Stephen Quinn (Reading), Wes Hoolahan (Norwich), David Meyler (Hull City), Robbie Brady (Norwich), Aiden McGeady (Everton)
csatárok: Jon Walters (Stoke), Shane Long (Southampton), Robbie Keane (LA Galaxy), Daryl Murphy (Ipswich)