Az angol csodatini már profiként mehet az Eb-re

Marcus Rashford Manchester United
Vágólapra másolva!
Négy évre magához kötötte a MU Marcus Rashfordot, heti 25 ezer fontért. Hamarosan kiderül, a 18 éves csatár mehet-e az Európa-bajnokságra.
Vágólapra másolva!

Marcus Rashford hétfőn aláírta első profi szerződését a Manchester Unitednél. A 18 éves csatár 2020-ig írt alá, a jövőben 25 ezer fontot (kb. 10,3 millió forint) fog keresni hetente.

Rashford az idei szezonban mutatkozott be a MU első csapatában, és nem is akárhogy: valamennyi sorozatban gólt lőtt az első meccsén.

Érzi a kaput Forrás: AFP


Kezdte az Európa-ligában február 25-én a Midtjylland elleni párharc visszavágóján, ahol mindjárt duplázott. Három nappal később a Premier League-ben az Arsenal 3-2-es legyőzéséből vette ki a részét egy újabb duplával.

A 11 meccsen rúgott nyolc gólja

meghívót ért Roy Hodgson angol szövetségi kapitány Eb-re készülő 27 fős előzetes keretébe. A válogatottban múlt pénteken mutatkozott be Ausztrália ellen. és a 3. percben egy szép góllal tette emlékezetessé az újabb debütálást.

Van konkurencia

Kedden kiderül, hogy ezzel elérte-e Roy Hodgsonnál, hogy magával vigye őt Franciaországba. Az időközben Fabian Delph kiesésével 26 főre fogyatkozó angol keretben Rashford mellett jelenleg négy másik csatár, Harry Kane, Jamie Vardy, Wayne Rooney és Daniel Sturridge bízik benne, hogy ott lehet az Eb-n.