De Rossiért aggódik az olasz kapitány

Daniele De Rossi, foci
Italy's Daniele De Rossi reacts during the Euro 2016 Group H qualifying football match Italy vs Bulgaria at Renzo Barbera Stadium in Palermo on September 6, 2015. AFP PHOTO / MARCELLO PATERNOSTRO
Vágólapra másolva!
Két kulcsemberét már elveszítette Antonio Conte, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ezért nagyon rosszul érintené, ha az Achilles-ín-sérüléssel bajlódó Daniele De Rossiról is le kellene mondania az Európa-bajnokságon.
Vágólapra másolva!

Nagyon aggódik az AS Roma középpályása, Daniele De Rossi miatt Antonio Conte, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Két héttel az Európa-bajnokság rajtja előtt az már bizonyossá vált, hogy két kulcsemberére, Marco Verrattira és Claudio Marchisióra nem számíthat, De Rossira is pluszteher hárulna, ha felépülne teljesen.

A középpályás az Achillesét fájlalja, de bízik benne, hogy a Máltán vasárnap este rendezendő Skócia elleni felkészülési mérkőzésen pályára léphet.

Daniele De Rossi Forrás: AFP/Marcello Paternostro

„Aggaszt De Rossi Achilles-sérülése. Szeretném játszatni este, és remélem, pozitív híreket kapunk az állapotáról” – mondta Conte.

A kapitány a skótok ellen biztosan nem küldi pályára Thiago Mottát és Riccardo Montolivót, akik most épültek fel sérülésükből. "Motta és Montolivo már velünk edzett, és ez jó hír. De nem szeretnék kockáztatni. Nehéz döntés előtt állok a keret kijelölését illetően, nyilvánvalóan nem engedhetjük meg magunknak, hogy túl sok olyan játékost vigyünk az Eb-re, akik nincsenek százszázalékos állapotban” – tette hozzá.