Deschamps a semmiből húzott elő egy Eb-résztvevőt

Adil Rami, foci
France's forward Kevin Gameiro (L) and defender Adil Rami walk at the French national football team training base in Clairefontaine on May 24, 2016, as part of the team's preparation for the upcoming Euro 2016 European football championships. FRANCK FIFE / AFP
Vágólapra másolva!
Raphaël Varane combsérülése miatt kikerült a házigazda francia labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki keretéből, helyére Adil Ramit hívták be.
Vágólapra másolva!

Vasárnap derült ki, hogy a Real Madrid 23 éves védője nem játszhat a Bajnokok Ligája szombati, milánói döntőjében az Atlético Madrid ellen. Varane combja az egyik edzésen sérült meg, ezért várhatóan legalább három hétig nem léphet pályára.

A francia szövetség kedd esti közleménye szerint az orvosi vizsgálatok megerősítették a korábbi diagnózist, miszerint elszakadt Varane combizma, a felépülés pedig túlságosan hosszú időt vesz igénybe ahhoz, hogy szerepelhessen az Európa-bajnokságon.

Adil Rami kedden csatlakozott a Clairefontaine-ben készülő francia kerethez Forrás: AFP/Franck Fife

Didier Deschamps szövetségi kapitány hétfőn behívta a keretbe Adil Ramit, a Sevilla 30 éves hátvédjét, aki eddig 26 alkalommal játszott a válogatottban, de legutóbb három évvel ezelőtt, a Brazília elleni barátságos találkozón kapott lehetőséget. Rami a közlemúltban keményen kritizálta a kapitányt, mert nem szerepelt a május 12-én kihirdetett 23 fős keretben és a nyolc tartalék között sem.

Az edzőnek május 31-ig kell véglegesítenie keretét. A francia nemzeti csapat Románia ellen játssza a torna nyitómérkőzését Párizsban, június 10-én.