A magyarok csoportellenfele Eb-t akar nyerni

Cristiano Ronaldo, foci
Portugal's forward Cristiano Ronaldo gestures during the EURO 2016 friendly football match Portugal vs Bulgaria at Magalhaes Pessoa stadium in Leiria on March 25, 2016. FRANCISCO LEONG / AFP
Vágólapra másolva!
Fernando Santos, a magyarokkal azonos csoportban szereplő portugál válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, meg akarják nyerni a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságot, és szerinte ez nem túlzó célkitűzés.
Vágólapra másolva!

A portugál Lusa hírügynökségnek nyilatkozva a szakember úgy fogalmazott, tisztelik a csoportellenfeleiket - Ausztriát, Izlandot és Magyarországot -, szerinte mindegyik csapat meg tudja nehezíteni a riválisok dolgát. Ezzel együtt a 61 éves kapitány szerint Portugália a négyes favoritja.

"Amennyiben azonban a csapat nem tudja majd valódi tudását nyújtani a pályán, nagy nehézségeink lesznek" - tette hozzá.

Ronaldóval cél az Eb-arany Forrás: AFP/Francisco Leong

A korábban az FC Portónál, a Sporting Lisszabonnál és a Benficánál is dolgozó Santos szerint mindhárom csoportellenfelük erős" csapat, és kollégái segítségével mindhárom válogatottat feltérképezték.

"Nagyon jól ismerjük a riválisokat" - jelentette ki.

A szupersztár Cristiano Ronaldóról szólva a szövetségi kapitány úgy fogalmazott: kissé zavaró, hogy sérüléssel bajlódott, de őt folyamatosan tájékoztatták az állapotáról.

"Nem riasztó a helyzet. Azt hiszem, minden rendben lesz vele" - mondta, hozzátéve, hogy szerinte az Eb-n Cristiano szupermotivált lesz.

A franciaországi kontinensviadal június 10-én kezdődik, a magyarok sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkoznak az F csoportban.