Nagy napot kifogó belgáktól kaptunk ki

Magyarország-Belgium euro 2016 foci eb GÓL 0-3
TOULOUSE, FRANCE - JUNE 26: Eden Hazard of Belgium scores his team's third goal during the UEFA EURO 2016 round of 16 match between Hungary and Belgium at Stadium Municipal on June 26, 2016 in Toulouse, France. (Photo by Dennis Grombkowski/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Több rekordot is megdöntöttek Hazardék a magyarok elleni Eb nyolcaddöntőben. Nem szégyen a 4-0-s vereség, mert egy csúcsformában lévő topkategóriás ellenfél jött szembe.
Vágólapra másolva!

Belgium 4-0-ra legyőzte a magyar válogatottat, ezzel nyolc közé jutott az Eb-n. A belgák az olaszok elleni vereséggel kezdték a csoportkört, majd Írországot és Svédországot is kapott gól nélkül győzték le.

Így jutottunk el a vasárnapi meccshez, ahová

kiváló formában érkeztek meg Marc Wilmots fiai

: már a 10. percben vezetést szereztek Alderweireld fejesével, az első félidőben pedig Király Gábor védései tartották a lelket a magyar csapatban.

Fordulás után lényegében egy kiegyenlített félidőt láthattunk, mégis itt mutatkozott meg, mennyire éles volt ezen az estén a belga válogatott: Eden Hazard például az egész Eb első tökéletes,

10-es osztályzatot érdemlő teljesítményét

nyújtotta, és már ugyanannyi gólpassznál (3) jár az Eb-n, mint amennyit egész idényben adott a Chelsea-ben.

Jellemző, hogy a hatalmas csatárígéret Michy Batshuayi, a BL-döntőn gólt szerző Yannick Carrasco, valamint a ManUnitedben játszó Marouane Fellaini is csak csere volt - az előbbi kettő gólt is szerzett. El is jutottak 4-0-ig a belgák, ez az Eb legnagyobb gólkülönbségű győzelme, egyben

Belgium legnagyobb győzelme Eb-b vagy vébén.

Wilmots külön kiemelte Kevin de Bruyne szerepét is, aki a száz válogatottsága során 33 gólban volt benne (13 gól, 20 gólpassz).

A bombaformában lévő belgák ellen tehát koránt sem szégyen a vereség, különösen úgy, hogy a magyarok is számos helyzetet dolgoztak ki, Szalaiék küzdöttek egészen az utolsó sípszóig. Ezerszer inkább 0-4 egy alapvetően nyílt Eb-nyolcaddöntőben, mint egy kínos egygólos vereség Máltától.