Visszatér a németek kulcsembere

Észak-Írország-Németország Euro 2016 foci eb
Germany's defender Jerome Boateng heads the ball during the Euro 2016 group C football match between Northern Ireland and Germany at the Parc des Princes stadium in Paris on June 21, 2016. / AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
Vágólapra másolva!
Jérome Boateng, a világbajnok német válogatott középhátvédje felépült sérüléséből, és szombaton eldőlt, hogy játszhat a Szlovákia elleni nyolcaddöntőben a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.
Vágólapra másolva!

Pénteken még úgy tűnt, csak közvetlenül a vasárnapi mérkőzés előtt derül ki, hogy a német védelem oszlopa pályára léphet-e a kieséses szakasz első fázisában, de a szombati edzés után Joachim Löw szövetségi kapitány bejelentette, hogy a Bayern München hátvédjének vádlija már nem fáj, ezért biztosan játszhat a szlovákok ellen.

Jérome Boateng az Észak-Írország elleni utolsó csoportmeccs óta fájlalta a vádliját, pénteken nem edzett együtt a csapattal, kerékpározott és kocogott, de sajtótájékoztatóján Löw elmondta, hogy a játékos a szombati edzésen ismét tünetmentes volt. Hozzátette: a csapatkapitány Bastian Schweinsteiger továbbra sincs tökéletes állapotban, ezért az ő játéka még kérdéses.

A Németország-Szlovákia nyolcaddöntő vasárnap 18 órakor kezdődik Lille-ben.