Ezek a nők mind okosabbak Ryan Goslingnál

Margaret Qualley
Vágólapra másolva!
A Rendes fickók előhozta Ryan Goslingból a zseniális komikust, de emellett három színésznőnek is előrelendítheti a karrierjét. A szerencsétlen magánnyomozó helyett jobbára a lányát játszó Angourie Rice oldja meg az ügyet, Margaret Qualley karaktere pornóval lázad, az afrofrizurás Yaya Dacosta pedig már pusztán a jelenlétével képes dadogó hülyét csinálni Goslingból. Ismerje meg a Rendes fickók három reménységét!
Vágólapra másolva!

Margaret Qualley

Kit játszik a filmben? Egy lányt, akit sokan keresnek Los Angelesben. A befolyásos édesanyja, bérgyilkosok és persze Crowe és Gosling nyomozópárosa. Honnan ez a nagy érdeklődés? Maradjunk annyiban, hogy sokkal bonyolultabb az ügy annál, mint hogy a lázadó kamasz elmegy pornót forgatni, csak hogy ezzel is idegesítse a szüleit. Qualley csak párszor bukkan fel a filmben, de annál többet beszélnek róla. Amikor pedig előkerül, mindig ugyanaz a merész kivágású sárga ruha van rajta.

Margaret Qualley a Rendes fickók című filmben Forrás: Freeman Film

Honnan ismerhetjük? Első filmszerepét Francis Ford Coppola unokájától kapta, Gia Coppola Palo Alto című tinidrámájában tűnt fel. A Rendes fickók-at megelőzően a tévéből ismerhették őt az emberek, az utóbbi évek egy legjobban fogadott HBO-sorozatában, A hátrahagyottak-ban egy saját szavaival „félénk és befelé forduló, de egyben nagyon dühös és bátor” középiskolás lányt játszik el.

Margaret Qualley és Justin Theroux A hátrahagyottak című sorozatban Forrás: Paul Schiraldi Photography/Paul Schiraldi Photography/Paul Schiraldi

A sorozat posztapokaliptikus jövőjében az emberiség két százaléka minden nyom nélkül eltűnt. A lány édesanyja egy újonnan alakult szektába lép be, az apja pedig rendőrfőnökként próbálja fenntartani a rendet.

Még pár érdekesség a színésznőről:

Volt kitől örökölnie a szépségét és a tehetségét: az édesanyja nem más, mint Andie MacDowell, az Idétlen időkig, a Négy esküvő és egy temetés, a Zöld kártya és sok más sikerfilm sztárja.

Andie MacDowell és Margaret Qualley a 2012-es cannes-i filmfesztivál záróceremóniáján Forrás: AFP/ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Anne-Christine Poujoulat

Hollywoodhoz képest egy másik világban, Montanában töltötte a gyermekkora első felét, egy háromezer hektáros tanyán, ahol még tévé sem volt. Két testvérével együtt valóságos kulturális sokk volt számukra, amikor átköltöztek Észak-Karolinába. „Lettek például szomszédaink! Addig a pontig vadóc gyerekekként nevelkedtünk” – mesélte Margaret nővére, a színészként és énekesként is dolgozó Rainey Qualley.

Balett-táncosnak tanult, de tizenhat évesen elbizonytalanodott abban, hogy tényleg ezt akarja-e csinálni. „Korai életközepi válság”-nak hívja ezt a korszakát, arra használta fel a gimnáziumban töltött harmadik évét, hogy a művészetek minél több ágába belekóstolt. Festett, rajzolt, végül a színészettel kapcsolatban érezte azt, hogy neki ezt kell csinálnia.

Margaret Qualley egy balettos pózban Forrás: vsmag

Yaya DeCosta

Kit játszik a filmben? Ennek a kérdésnek a megválaszolása spoileres lenne, így legyen elég annyi, hogy Ryan Gosling mindig hülyét csinál magából, ha összefut vele, illetve hogy félrevezető az első találkozás vele a filmben, a szívélyes titkárnőként megismert afrofrizurás nőből egy sokkal izgalmasabb személyiség bújuk elő a későbbiekben. Ha látta az előzetest, akkor azt is tudhatja róla, hogy remekül bánik a fegyverrel.

Russell Crowe, Ryan Gosling és Yaya DaCosta a Rendes fickók című filmben Forrás: Freeman Film

Honnan ismerhetjük? Első mozifilmje a Vezet a ritmus című táncos film volt, amiben rögtön Antonio Banderassal rophatta együtt, később szerepelt a Lopott idő című sci-fiben és a sztárparádét felvonultató A komornyik-ban.

Karrierje során Whitney Houston megformálásával keltette eddig a legnagyobb feltűnést. A 2015-ös Lifetime-produkcióban mindent megtett, hogy hasonlatossá váljon az énekesnőhöz, de az éneklést azért nem vállalta be. Whitney Houston híres dalait Deborah Cox énekli a filmben, DaCosta csak tátog hozzájuk.

Még pár érdekesség a színésznőről:

Az America’s Next Top Modell című reality show harmadik évadában tűnt fel, bejutott a döntőbe is, de végül nem őt választották meg Amerika következő topmodelljének.

Ágyba bújt Hulkkal. Mark Ruffalo alkalmi barátnőjét játszotta A gyerekek jól vannak című indie-vígjátékban, és rögtön az első forgatási napon egy nagyon is bevállalós szexjenetetet forgattak le. Mindezt úgy, hogy előtte nem is találkozott a színésszel.

Yaya DeCosta és Mark Ruffalo A gyerekek jól vannak című filmben Forrás: Budapest Film

DaCosta nem a hetvenes években játszódó Rendes fickók kedvéért növesztett afrofrizurát, amúgy is szereti ezt a viseletet. Fontosnak tartja, hogy az emberek elfogadják a természetes hajukat, kalandvágyból egyre többen hordják, és örül, hogy most már a tévésorozatokban is simán lehet szerepelni afrofrizurával.

Angourie Rice

Kit játszik a filmben? A Rendes fickók első látásra egy pocakos verőember (Russell Crowe) és egy depressziós magánnyomozó (Ryan Gosling) nehezen induló barátságáról és kacskaringós utat bejáró nyomozásáról szól. Később azonban nyilvánvalóvá válik, hogy a Gosling kamaszlányát játszó Angourie Rice nélkül sosem tudnák felgöngyölíteni a bűnügyet, de valószínűleg még el is patkolnának. Két béna fickó és egy eszes lány – ez a cím pontosabb lenne.

Russell Crowe, Ryan Gosling és Angourie Rice a Rendes fickók című filmben Forrás: Freeman Film

"Papíron apa-lánya kapcsolatról van szó, de igazából olyan volt, mintha egy anyát és a fiát játszottuk volna el" - mondta kapcsolatuk dinamikájáról Gosling a cannes-i sajtótájékoztatón. Óriási fegyvertény, hogy hiába csak tizenöt éves, de máris egyenrangú partnere tudott lenni a Drive sztárjának és Russell Crowe-nak. Sőt, Gosling szerint egyszer még mindkettőjüket túl fogja szárnyalni.

Honnan ismerhetjük? Ha valahonnan, akkor a These Final Hours című súlyos és kíméletlen apokaliptikus thrillerből, amelynek főhőse (Nathan Phillips) a világvége előtti utolsó napon még egy utolsót akar bulizni, de időközben megment egy fiatal lányt (Rice) a csoportos nemi erőszaktól, és inkább úgy dönt, hátralévő óráit arra használja fel, hogy hazaviszi a szüleihez a tinédzsert.

Angourie Rice és Nathan Phillips a These Final Hours című filmben Forrás: David Dare Parker

Aki hozzám hasonlóan egyetlen munkáját sem látta Rice-nak a Rendes fickók előtti időkből, könnyen pótolhatja mulasztását, ugyanis a These Final Hours rendezőjének Transmission című rövidfilmjét meg lehet nézni az alábbi videóablakban. A változatosság kedvéért ez is egy posztapokaliptikus thriller, amelyben az emberiség nagyját már kiirtotta egy vírus, amikor apa és lánya – az utóbbit játssza Angourie Rice – kocsiba száll, hogy eljusson a biztonságos zónába.

Még pár érdekesség a színésznőről:

Művészcsaládból származik, az anyja drámaíró, az apja színházi társulata két percre volt az iskolájától, rendszeresen odavezetett az útja az utolsó óra után. Gyakorlatilag minden abba az irányba lökte, hogy színésznő váljék belőle.

A Rendes fickók világpremierje már a második alkalom volt, hogy elkísért egy filmet Cannes-ba. Két évvel ezelőtt a These Final Hours miatt járt ott. Akkoriban még azt sem tudta, hogy eszik-e vagy isszák-e ezt a fesztivált, a neten kellett utánanéznie, hova is hívták meg.

Ryan Gosling, Angourie Rice és Russell Crowe a 2016-os cannes-i filmfesztiválon Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

A filmen kívül is megtalálta a közös hangot Russell Crowe-val és Ryan Goslinggal – az utóbbi sztárral még tököket is faragtak halloweenre -. akik nem apafiguraként, hanem inkább „laza nagybácsikként” viselkedtek Rice-szal.