Antal Nimród durván odacsapja a kocsikat A Viszkisben

A Viszkis
Vágólapra másolva!
Október 16-án véget ért az Antal Nimród által rendezett Viszkis-film forgatása. Ebből az apropóból új fotókat adtak ki és egy izgalmas részletekkel teli közleményt küldtek szét a film forgatásáról. Kiderült, hány kocsit törtek ripityára, Antal Nimród rendező hogyan viszonyul a számítógépes trükkökhöz, és hogy hol rögzítették a bankrablásokat. Az összefoglaló segítségével nyomon lehet követni, hány helyen fordult meg a stáb a hetvennapos forgatás alatt.
Vágólapra másolva!

A Viszkis forgatása június 11-én indult. Először a főhős gyermekkorának eseményeit rögzítették többek közt Vácon, ahol a helyi börtönt alakították át hetvenes évekbeli román javítóintézetté. A százhúsz fős stáb ezt követően Edélybe utazott, és Zsámbokon, illetve a Budapesttől 240 kilométerre fekvő Rakacaszend községben idézték meg a határon túli falvakra jellemző egykori hangulatot.

Júliusban főként Ambrus Attila hokis karrierjét illusztráló jeleneteket vettek fel székesfehérvári jégcsarnokban, illetve pár romantikus jelenetet a fővárosban a filmben Ambrus szerelmét megformáló Móga Piroskával. Utána Budapesten, majd Nagykátán a bankrablások eseményeit elevenítették fel. Az alföldi kisvárosba mi is elutaztunk, forgatási riportunkat ide kattintva olvashatja el.

A bankablás előtt egy közeli ivóban felhajt pá viszkit - Szalay Bence A Viszkis című filmben Forrás: Szabó Adrienn

A nyár későbbi részében a viszkis rabló vallatását, börtönéletének epizódjait vitték filmre a MAFILM Róna utcai stúdiójában, ahol a nyomozót alakító Schneider Zoltán izzasztotta meg kérdéseivel az elfogott bűnözőt.

Augusztus végétől húsz forgatási napon keresztül az akciójeleneteket rögzítették. A Boráros téren, illetve annak aluljáróiban motorokkal, autókkal, és esetenként két-háromszáz statiszta közreműködésével vettek fel üldözéseket. Csepelen ütközéseket, a Keleti pályaudvar mellett lövöldözésekkel, karambollal végződő autós hajszákat vittek filmre. Hat napon keresztül drónokat is használt a stáb, így légi felvételekkel színesítik majd az akciójeleneteket.

Móga Piroska és Szalay Bence A Viszkis című filmben Forrás: Szabó Adrienn

A forgatáson húsz-harminc kaszkadőr állt folyamatosan készenlétben, hogy a címszereplőt alakító Szalay Bence, valamint a rendőrök, kommandósok, illetve az autós üldözésekbe keveredő vétlen sofőrök helyét átvegyék a veszélyes jelenetekben.

Rizikós helyzetekből pedig akadt bőven. A kilencvenes években játszódó filmben 620 korabeli járművet használtak, amelyek közül tizenkettőt ripityára is törtek a kamerák előtt. Antal Nimród mindenképpen azt szerette volna, hogy a valóság élményét nyújtsa mindaz, amit a vásznon lát a néző, ne pedig a számítógépes effektusok határozzák meg A Viszkis látványvilágát.

Az utolsó napokban a Keleti pályaudvar közelében azokat a jeleneteket rögzítették, amikor egy nyaktörő autós üldözést követően a kommandósok próbálják elkapni a rendőrség elől menekülő rablót.

Szalay Bence A Viszkis című filmben Forrás: Szabó Adrienn

Az elkövetkező négy hónapban a film utómunkálatai zajlanak, amelynek során a szakemberek is kockáról-kockára végigmennek a jeleneteken, hogy eltávolítsák a képekről mindazt, ami nem illik a kilencvenes években játszódó történetbe.

Várhatóan még az idén láthatjuk A Viszkis első teaser előzetesét, a filmet pedig 2017 második felében mutatják be a magyar mozik.