Ennyi Oscar-díjas sztárt rég nem csődítettek össze egy filmhez

Christian Bale, Natalie Portman
Vágólapra másolva!
A nyáron végre a mozikba kerül Terrence Malick öt éve készülő Weightless című filmje, amiben olyan sztárok játszanak, mint Christian Bale, Cate Blanchett, Ryan Gosling, Natalie Portman, Michael Fassbender, Rooney Mara, Val Kilmer és Benicio Del Toro.
Vágólapra másolva!

Az idén új Terrence Malick-filmet láthat a világ. Az Arany Pálma-díjas Az élet fája notóriusan sokat szöszmötölő rendezője már 2011-ben elkezdte forgatni a texasi Austin zenei világában játszódó Weightless című alkotását, de azóta már befejezett és a mozikba küldött két másik filmet, bár sajnos hozzánk sem a Ben Affleck főszereplésével készült To the Wonder, sem a tavalyi Berlinalén debütáló Knight of Cups (kritikánk) nem jutott el, pedig az utóbbiban olyan színészek játszottak, mint Christian Bale, Cate Blanchett és Natalie Portman.

Terrence Malick és Christian Bale a Knight of Cups forgatásán Forrás: Fórum Hungary

A The Playlist szúrta ki, hogy a brit korhatárbizottság tagjai már szemügyre is vették a Weightless-t, és a merész szexjelenetek és szexuális utalások miatt 15-ös karikát adtak neki. A BBFC honlapjáról az is kiderült, hogy az új Malick-opusz 145 perces lesz, illetve ami még izgalmasabb, hogy kik szerepelnek benne.

Ha egy színész Malickkel dolgozik, sosem tudhatja, hogy később viszontlátja-e majd magát a mozivásznon, ugyanis ha a mű úgy kívánja meg, a rendező könnyű kézzel vágja ki a legnagyobb sztárokat is belőle. Így maradt a vágószoba padlóján Mickey Rourke teljes alakítása Az őrület határán-ból, illetve Rachel Weisz, Jessica Chastain és Amanda Peet a To the Wonder forgatásán tett erőfeszítései.

A frissen közzétett szereposztásból az látszik, hogy a korábban bejelentett sztárok közül senkit nem vágott ki Malick a Weightless-ből. A lista több mint impozáns. Kiszámoltam, hogy a filmben szereplő színészek eddig összesen hat Oscar-díjat és tizenhét Oscar-jelölést gyűjtöttek be karrierjük során. Nézzük is őket egyenként:

  • Cate Blanchett - két díj (Aviátor, Blue Jasmine), öt jelölés (Carol, Elizabeth: Az aranykor, I'm not there - Bob Dylan életei, Egy botrány részletei, Elizabeth)
  • Holly Hunter - egy díj (Zongoralecke), három jelölés (Tizenhárom, A cég, A híradó sztárjai)
  • Christian Bale - egy díj (The Fighter), két jelölés (Amerikai botrány, A nagy dobás)
  • Natalie Portman - egy díj (Fekete hattyú), egy jelölés (Közelebb)
  • Benicio Del Toro - egy díj (Traffic), egy jelölés (21 gramm)
  • Michael Fassbender - két jelölés (Steve Jobs, 12 év rabszolgaság)
  • Rooney Mara - két jelölés (Carol, A tetovált lány)
  • Ryan Gosling - egy jelölés (Fél Nelson)

És rajtuk kívül is lesz még jó pár izgalmas színész a filmben, még ha ők eddig nem is kerültek Oscar-közelbe: például Val Kilmer (őt mondjuk illett volna jelölni a The Doors-ért), Haley Bennett (Zene és szöveg), Clifton Collins Jr. (Tűzgyűrű), Bérénice Marlohe (Bond-lány a Skyfall-ban), Florence Welch (a Florence and the Machine énekesnője) és Angela Bettis (Frankenstein játékai).

Ryan Gosling és Rooney Mara a Weightless forgatásán Forrás: FilmNation

A Weightless június 24-én kerül a brit mozikba, a bemutató dátuma pont arra a hétvégére esik, amikor a Glastonbury fesztivált tartják, a The Playlist be is lengeti, hogy a film témáját ismerve nem lenne meglepő, ha legendás rockfesztiválon vetítenék le először. Magyarországi bemutatóval kapcsolatban sajnos eddig nem kaptunk információt.