Ryan Gosling mindjárt nagyon menő lesz megint

Ryan Gosling, Drive
Vágólapra másolva!
Hamarosan véget ér a Ryan Gosling-elvonás. Izgalmasnál izgalmasabb filmekkel tér vissza a Drive sztárja a mozivásznakra. 
Vágólapra másolva!

Ryan Gosling az utóbbi időben eltűnt a mozikból. Magyarországon utoljára 2013 nyarán vetítették filmjét: a Csak Isten bocsáthat meg ráadásul szélsőségesen megosztotta közönséget, legalább annyian utálták, mint amennyien szerették. A kanadai színész ezután átállt a kamera másik oldalára, és megrendezte élete első nagyjátékfilmjét. A múlt évi cannes-i filmfesztiválon debütált Lost River jellemzően elutasító kritikákat kapott, mi is gyűlöltük, hazai bemutatója fel sem merült. Már nagyon itt van az ideje, hogy Gosling visszasétáljon a rivaldafénybe.

Az előtte tornyosuló projektek alapján ez rövid időn belül meg fog történni - ezekben a filmekben mind ott van a potenciál, hogy nagyot durranjanak. Múlt héten röppent fel a hír, hogy leszerződhet a Szárnyas fejvadász című kultikus sci-fi folytatásához. Ez az a folytatás, amit évek óta próbálnak tető alá hozni, és sokáig minden józan ember csak a száját húzta, hogy miért nem lehet legalább ezt a klasszikust békén hagyni.

Ryan Gosling a Csak Isten bocsáthat meg című filmben Forrás: AFP

Aztán elkezdtek izgalmasabbnál izgalmasabb hírek csörgedezni a projekt háza tájáról. Harrison Ford végül rábólintott, és ismét eljátssza Rick Deckardot. A mostanság gyengélkedő Ridley Scott passzolta a rendezés jogát, helyette a rendkívül tehetséges Denis Villeneuve (Fogságban, Enemy) jegyzi majd a második részt, akinek múlt csütörtökön válogatták be legújabb filmjét, a mexikói határvidéken játszódó Sicario című thrillert a cannes-i versenyprogramba. És most Ryan Gosling is bejelentkezett. Aki amúgy tökéletes lenne egy, az élet múlandóságáról elmélkedő replikáns szerepére.

A lelkesedésünket azért még tartsuk kordában, mivel a Szárnyas fejvadász folytatását jövő nyáron kezdik csak forgatni. Legközelebb minden bizonnyal a Durr durr és csók és a Vasember 3 rendezőjének, Shane Blacknek a legújabb filmjében láthatjuk majd Goslingot a moziban. A The Nice Guys további főszerepeit Russell Crowe és Kim Basinger alakítja.

Kim Basinger és Russel Crowe a Szigorúan bizalmas című filmben Forrás: InterCom

A hetvenes évek, szmog borította Los Angelesében játszódik, és két magándetektív - az egyik már nem iszik, a másik még gyakorló alkoholista - egy pornósztár halála ügyében kezd el nyomozni. Nem sok idő kell hozzá, és máris egy messzire és magasra vezető összeesküvés kellős közepén találják magukat. Erre a filmre is még sokat kell várni, 2016. május 20-ára hirdették meg az amerikai premiert.

Gosling jelenleg a The Big Short című pénzügyi drámát forgatja, amelyben Brad Pitt, Christian Bale és Steve Carell a partnere. A film a 2007-ben kirobbanó világválsághoz vezető eseményeket veszi át, az ingatlanlufi növekedését és kipukkadását. A színész feketére festette és begöndörítette a haját, így próbál jobban hasonlítani egy brókerre. Gosling egyébként Greg Lippmannt alakítja, aki megjósolta az összeomlást.

Ryan Gosling a The Big Short forgatásán Forrás: Wenn

Terence Malick következő filmjében is szerepet kapott a színész. A texasi Austin zenei világában játszódó Weightless már évekkel ezelőtt leforgott, és szokás szerint tele van a sztárokkal: Michael Fassbender, Cate Blanchett, Natalie Portman, Benicio Del Toro, Rooney Mara, Val Kilmer és Holly Hunter is elvileg felbukkant a forgatáson.

Premierdátum még nincsen, és tudjuk jól, hogy Malicknál sosem lehet tudni. Megtörténhet, hogy ez lesz az első film, amiben Goslingot újra láthatjuk, de az is lehet, hogy egy év múlva is még ülni fog rajta a legendás rendező. És persze azt sem tudhatjuk, mekkora lesz benne Gosling szerepe. Malick múltját ismerve, bármikor gondolhat egyet, és inkább kivágja a filmjéből a színészt.

Ryan Gosling és Rooney Mara a Weightless forgatásán Forrás: FilmNation

Szavazzon!

Melyik filmet nézné meg a legszívesebben Ryan Goslingtól?