Megint színésznők privát pucér fotói lepték el az internetet

Kristanna Loken
Vágólapra másolva!
Sean Penn 25 éves lánya és a szőke Terminátor is az újabb áldozatok között van.
Vágólapra másolva!

2014 augusztusának utolsó napján történt az a The Fappening néven elhíresült bűncselekmény-sorozat, amelynek keretén belül egy csomó ismert hollywoodi színésznő (köztük jelenleg Magyarországon forgató Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst, Kaley Cuoco és az azóta Oscar-díjas Brie Larson) icloudos biztonsági mentéséhez fért hozzá egy Ryan Collins nevű hacker, majd az ott talált privát meztelen fotókat felrakta a netre.

Jennifer Lawrence a Joy című filmben Forrás: InterCom

Most egy hasonló kaliberű kiszivárogtatás van folyamatban, amire máris a The Fappening 2.0 néven hivatkoznak. A hét közepén Emma Watson több tucat személyes fényképét hozták nyilvánosságra, amik között 13 pucér kép is volt (a színésznő szóvivője azt állítja, ezek nem Watsont ábrázolják), de a Mamma miá-ból és A nyomorultak-ból ismert Amanda Seyfried, illetve Jillian Murray színésznő saját használatra készült explicit felvételei is kikerültek.

Emma Watson a Regression című filmben Forrás: First Generation films

Azóta egyre csak nő az áldozatok száma, olyan hírességek vannak közöttük, mint:

  • Rose McGowan színésznő (Bűbájos boszorkák, Terrorbolygó, Conan, a barbár)
  • Rhona Mitra színésznő (Árnyék nélkül, Orvlövész, Válaszcsapás)
  • Katie Cassidy színésznő (A zöld íjász, Elrabolva)
  • Lili Simmons színésznő (Banshee, Csontok és skalpok)
  • Kristanna Loken színésznő (Terminátor 3 - A gépek lázadása, Painkiller Jane, vele bulizott Charlize Theron egy budapesti szórakozóhelyen)
  • Trieste Kelly Dunn színésznő (Banshee, Rejtjelek)
  • Paige sztárbirkózó,

illetve Dylan Penn modell (Sean Penn lánya), Sami Miro modell (Zac Efron volt barátnője) és April Love Geary (Robin Thicke barátnője).

Kristanna Loken a Terminátor 3 - A gépek lázadása című filmben Forrás: InterCom

A 2014-es ügy a bíróságon végződött, és a privát fotókat eltulajdonító Ryan Collins 18 hónapnyi letöltendő börtönbüntetést kapott, tehát a kiszivárogtatók tudják, mire számíthatnak. Watson és Seyfried képviselői egyből jogi lépéseket helyeztek kilátásba azokkal a médiatermékekkel szemben, amelyek leközlik a lopott fotókat.

Az áldozatok közül egyelőre kevesen reagáltak nyilvánosan a kiszivárogtatásra, Paige posztolt egy kimért hangvételű mondatot az esetről, Rose McGowan pedig az alábbi tweettel üzent a hackereknek vasárnap reggel.

"Bárki, aki megnézte azokat a fotókat, szexuális bűncselekményt követett el. El kellene süllyedniük szégyenükben – nyilatkozta 2014 októberében Jennifer Lawrence, aki órákig sírt, amikor tudomást szerzett az esetről. – Olyan emberek is mondták, hogy látták a képeket, akiket ismerek és szeretek. Nem akarom felhúzni magam ezen, de közben azt gondolom, hogy nem engedtem meg nekik, hogy megnézzék a meztelen testemet."

Mary Elizabeth Winstead a Cloverfield Lane 10 című filmben Forrás: UIP Dunafilm

"Ti, akik most azokat a fotókat nézegetitek, amiket a férjemmel csináltunk az otthonunkban évekkel ezelőtt, remélem, nagyon büszkék vagytok magatokra" – írta a Twitteren még az első botrány idején a Halálbiztos-ból és a Cloverfield Lane 10-ből ismert Mary Elizabeth Winstead, akinek hat aktfotóját hozták nyilvánosságra.