Nézze meg elsőként az utóbbi idők legdurvább magyar krimijét!

A martfűi rém
Vágólapra másolva!
Kíváncsi arra, ki tartotta éveken át rettegésben egy alföldi kisvárost és környékét? Játsszon velünk, és jegyet nyerhet A martfűi rém premier előtti vetítésére. A magyar pszichothriller segítségével egy nőkre vadászó sorozatgyilkos története elevenedik meg, aki viszonylagos biztonságban tevékenykedhetett, mivel helyette egy ártatlan féfit ítéltek el. Az igazi tettest Anger Zsolt és Bárnai Péter próbálja elkapni.
Vágólapra másolva!

A magyar igazságszolgáltatás egyik legnagyobb mellényúlásaként rögzült az emlékezetben Kovács Péter esete, aki 1957 és 1967 között hat nőt támadott meg, áldozatai közül kettő el tudott menekülni, négyet viszont megölt. A családos, rendezett életű férfira sokáig a gyanú árnyéka sem vetült, mivel az első gyilkosság után az ártatlanul elítélt Kirják Jánost dugták börtönbe.

Sopsits Árpád pszichothrillere nem fog finomkodni, brutális naturalizmussal fogja bemutatni a martfűi rém ténykedését, és közben a korszak társadalomrajzát is fel fogja festeni.

– hangzik el az egyik magasrangú tisztviselő szájából az előzetesben, erőteljesen utalva arra, hogy a kommunista propagandába nem fér bele annak a ténynek az elismerése, hogy egy sorozatgyilkos szedi az áldozatait az országban.

Jászberényi Gábor és Szamosi Zsófia A martfűi rém című filmben Forrás: Big Bang Média

A martfűi rém elsősorban komplexitásában mutat majd újat a rendező reményei szerint, mivel három nézőpontból, fonottkalácsszerűen megy végig a bő egy évtizedet felölelő eseten. A bírósági dokumentumokra támaszkodó, de fikciós elemekkel is bővített film a nyomózók, a gyilkos és az ártatlanul elítélt férfi nézőpontjával is dolgozik.

A rendőrtisztet játszó Bárnai Péter mellett a magyar filmek állandó, de megunhatatlan színésze, Anger Zsolt tesz meg mindent azért, hogy másodjára már az igazi gyilkost fogják el. A börtönben Jászberényi Gábor vár arra, hogy elfogják az igazi tettest, a testvére Szamosi Zsófia lesz, aki összeszűri a levet Angerrel. Az egyik áldozat szerepében Sztarenki Dóra tűnik fel.

Sztarenki Dóra A martfűi rém című filmben Forrás: Big Bang Média

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

A martfűi rém feleségét játszó Balsai Móni a Társas játék című HBO-sorozatban tűnt fel.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt november 8-én, kedden 19 órára a Lurdy moziba:

Balogh Ferenc, Baranyai Andrea, Berkics Zsuzsanna, Besze Csilla, Csesznik Natália, Fábián Melinda, Fekete Martin, Guraby Judit, Havalda Eszter, Hengsperger Dóra, Horváth Zsolt, Jakus Ádám, Kádár Viktor, Kenéz Attila, Kiss Csaba, Kramarics Áron, Krizbai Szendi, Magyari Attila, Micsutka Sándor, Molnár Júlia Dóra, Müller Petra, Nagy Mihály, Németh Lilla, Ökrös Veronika, Pálfy Dániel, Pintér Dávid, Puszta Krisztina, Rebbenszki Gergő, Renczes Dávid, Rucska Péter, Sebestyén Balázs, Simon Krisztián, Sonnevend Gergő, Szabados Zsuzsanna, Szabó Anita Ágnes, Szabó Béla, Szabó Laura, Szabó Ottilia, Uzonyi Viktória Diána

Amennyiben nem látja a nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!