Válik Angelina Jolie és Brad Pitt

Cannes 2014, Brad Pitt, Angelina Jolie
Vágólapra másolva!
Angelina Jolie hétfő reggel nyújtotta be a válókeresetet, az álompár tízévi együttlét után 2014-ben házasodott össze. A színésznő állítólag Brad Pitt nevelési módszereivel nem értett egyet. 
Vágólapra másolva!

Kétévi házasság után Angelina Jolie beadta a válókeresetet kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva – robbantotta a hírt a TMZ. Brad Pitt és Angelina Jolie 2004-ben jöttek össze, a sztárpár tíz év együttlét után tavalyelőtt házasodott össze A tengernél című párkapcsolati dráma máltai forgatásakor.

Angelina Jolie és Brad Pitt tavaly Forrás: AFP

Jolie és Pitt hat gyereket nevelnek közösen, közülük három adoptált, három pedig saját. A színésznő 2001-ben, még Billy Bob Thornton feleségeként fogadta örökbe első gyermekét, Maddoxot. 2005-ben adoptálta a féléves Zaharát, rövidesen Brad Pitt is a saját nevére vette a két gyermeket. Első vér szerinti gyerekük, Shiloh 2006-ban született, 2007-ben örökbe fogadták Paxt, majd 2008-ban egy ikerpárnak adott életet Jolie.

Brad Pitt és Angellina Jolie a gyermekeikkel 2011-ben Forrás: AFP/Toru Yamanaka

A TMZ a párhoz közel álló forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Jolie-t nagyon zavarta, ahogy Pitt a gyerekeket nevelte. A színésznőnek állítólag elege lett a férje fű- és vélhetően alkoholfogyasztásából, ami dühkezelési problémával párosult. A jogi képviselő úgy nyilatkozott, hogy a családja egészsége érdekében hozta meg ezt a döntést Jolie, aki maga szeretné nevelni a gyerekeket, és a bírótól azt kéri, hogy Pitt mindössze láthatási jogot kapjon.

A Page Six úgy tudja, hogy Pitt Marion Cotillard-ral lépett félre a Szövetségesek forgatásán, és ez adta meg a végső lökést Jolie-nak a váláshoz, de a TMZ cáfolta ezt az értesülést. Forrásaikra hivatkozva azt mondják, hogy nincs harmadik személy a történetben, vagyis Jolie nem megcsalás miatt akar válni.

Marion Cotillard és Brad Pitt a Szövetségesek című filmben Forrás: People

Brad Pitt és Angelina Jolie a Mr. és Mrs. Smith forgatásán fogant kapcsolatát jó ideig homály övezte, vagy a film marketingje, vagy az elhagyott Jennifer Aniston iránti tapintatból egy jó évig "csak barátok" státusban mutatkoztak gyereksétáltató kirándulásokon.

Jolie így replikázott a faggatózásokra: "Házas emberrel kapcsolatra lépni úgy, hogy apám is megcsalta anyámat annak idején, megbocsáthatatlan a szememben. Nem tudnék másnap tükörbe nézni. Nem is vonzódnék soha egy olyan férfihoz, aki megcsalja a feleségét."

Brad Pitt és Angelina Jolie a Mr. és Mrs. Smith című filmben Forrás: AFP

A Mr. és Mrs. Smith után tíz évig nem forgattak együtt, aztán az Angelina Jolie által rendezett A tengernél forgatásán álltak ismét együtt a kamera elé, egymástól elhidegült, alkoholt vedelő férjként és depressziós feleségként.

Pitt 2006-ban azt nyilatkozta, kiállva a melegek jogaiért, hogy csak akkor fognak összeházasodni, ha az Egyesült Államokban erre mindenkinek lehetősége lesz. A színész évekig kitartott az ígérete mellett, végül a gyerekeik nyomására álltak az oltár elé, akik nagyon szerették volna, ha a szüleik összeházasodnak.

Pitt és Jolie rendszert vittek a színészek hektikus életébe, sohasem forgattak egy időben, hogy mindig legyen valaki, aki tud a gyerekekkel foglalkozni. A 2012-ben bemutatott A vér és méz földjén magyarországi munkálataikor például az egész család Budapestre költözött, Pitt fotósként tűnt fel a film forgatásán, illetve statisztált benne.

Angelina Jolie és Brad Pitt A vér és méz földjén forgatásán Forrás: Northfoto

Jolie első házassága a Trainspotting-ból ismert Jonny Lee Millerrel három évig tartott, Billy Bob Thorntonnal 2000-ban házasodott össze, majd 2003-ben vált el tőle. Brad Pitt öt éven át, 2000 és 2005 között élt házasságban Jennifer Anistonnal.