Nyomozzon együtt pedofil papokat leleplező újságírókkal!

Spotlight
Spotlight
Vágólapra másolva!
Ha kíváncsi arra, hogyan leplezi le Mickael Keaton, Mark Ruffalo és Rachel McAdams a bostoni katolikus egyház pedofilügyeit, akkor játsszon velünk, és jegyet nyerhet a Spotlight - Egy nyomozás részletei premier előtti vetítésére. Könnyen lehet, hogy ez az ujságíródráma nyeri majd a legjobb film díját az Oscaron.
Vágólapra másolva!

A Spotlight – Egy nyomozás részletei hatásvadászat, thrillerszerű fordulatok nélkül is az Oscar-verseny egyik fő esélyesének, többek közt a legjobb film díjának várományosának számít. A Boston Globe oknyomozó újságírói csapatának állít emléket, akik több hónapos elszánt munkával leleplezték a bostoni katolikus egyház pedofilügyeit.

A Boston Globe oknyomozó újságírói csapata a Spotlight - egy nyomozás részletei című filmben Forrás: InterCom

A legtöbb cikk az újságírós filmek egyik királyához, Az elnök emberei-hez hasonlítja a Spotlight-ot, de Tom McCarthy ellenállt a paranoia thriller csábításának, és az izzasztó, hosszadalmas ügymenetre koncentrált. Egy jellemzően katolikus nagyvárosban, Bostonban kellett végigkopogtatniuk az ajtókat az újságíróknak, hogy szóra bírják az egykori áldozatokat, papokat.

Rémesen kényes ügy volt, ami kapcsán csak tényekkel biztosan alátámasztott cikkeket volt szabad megjelentetni, különben a Boston Globe akár bele is bukhatott volna. A tényfeltárás eredményeképpen megjelent cikkeket itt megtalálja.

„Arra tettük fel a pénzünket, hogy az akkori újságírói ügymenet, legyen az bármennyire analóg és idejét múlt is, lebilincselő lesz a nézők számára, hiszen nincsen alternatívája a felgyűrt ingujjú újságírásnak. Alapvető fontosságú volt, hogy a megtörtént eseményeket minél pontosabban mutassuk be, és ne menjünk el a történetet romantikus színben feltüntető vagy szenzációhajhász irányba” – tárta fel McCarthy rendező a film stílusa mögött meghúzódó indokokat.

Az elnök emberei-ben Robert Redford és Dustin Hoffman ment neki a rendszernek, a Spotlight-ban szintén neves színészek, Michael Keaton, Mark Ruffalo, Rachel McAdams és Liev Schreiber görnyed az íróasztala fölé, és tartja magát életben kávéval.

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Az elnök embereiben látható újságírók nyomozása Richard Nixon bukásához járult hozzá.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt február 17-én, szerdán 19 órára a Westend moziba.

Borgó Gábor, Debreczeni Richárd, Erős Zsuzsanna, Fáber Ágoston, Fáy Eszter, Futó Ágnes, Fűri Sebestyén, Gacsályi Dénes, Görög Sándor, Hadt Mihály, Hajdú Ilona, Hajdú Tibor, Hajnal Viktor, Hardy Ilona, Havalda Eszter, Heiser Krisztina, Horváth Zsolt, Jankó Andrea, Jéga Szabó Zsolt, Juhász Róbert, Kámán Péter, Karlovics Zsolt, Kenéz Attila, Kizman Antal, Kokavecz Gábor, Kolonics Gábor, Kovács Albert, Kováts Bálint László, Kőrössy Katalin, Kramarics Áron, Ladnyik Tibor, Lajgút Dániel, Méhész Enikő, Mezei Szabolcs, Minihoffer Zoltán, Miskovics Mihályné, Molnár Zoltán, Mornerné Gerlei Éva, Nagy Mihály, Nagy-Vonnák Éva, Narday Dorottya, Nemes Attila, Németh Andrea, Orosz Anett, Ozvaldi Réka, Pásztor Alexandra, Plesz Roland, Pöttyös Panna, Rácz Tamás, Rákóczi Edina, Reitinger Mercédesz, Ribiánszky Péter, Rucska Patrick, Ruscsák Ágnes, Sebe Kata, Soós Karolina, Szabára Eszter, Szabó Nikoletta, Szakos Dávid, Szentesi Ernő, Szilák Katalin, Takácsné Pap Krisztina, Tóbiás Kinga, Tóth Gyöngyi, Tóth Petra, Trásy Orsi, Tucker Dávid, Vajda László, Váry Zombor, Vermes Judit, Viczián Olivér, Winkler Vanda, Wolf Tamás

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szomorkodj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!