Ingyen nyerhet bebocsátást Jessica Chastain kísértetházába

Bíborhegy, Jessica Chastain
Vágólapra másolva!
Ha ki szeretné deríteni, milyen sátáni titok lappang Jessica Chastain és Tom Hiddleston kísértetházában, játsszon velünk, és jegyet nyerhet a Bíborhegy című film premier előtti vetítésére az Origo Filmklubba. Úgy készüljön, hogy a gótikus horror után nem lesz egyszerű álomra hajtania a fejét.
Vágólapra másolva!

Az előzetesek sokszor a túlzásaik miatt mosolygásra késztető, szenzációhajhász kísérőszövegekkel próbálják eladni a filmet. A Bíborhegy-et például már a megjelenése előtt Guillermo del Toro mesterművének nevezték. Ezt ugye nem a forgalmazó, hanem majd a nézők döntik el, de most még az is megtörténhet, hogy ezúttal nem túlzott a marketingszöveget, és ebben a gótikus horrorban végre sikeresen ötvözi a rendező a szerzői énjét (Ördöggerinc, A faun labirintusa) és a blockbustergyártásban szerzett eddigi tapasztalatait (Hellboy-filmek, Tűzgyűrű).

Az előjelek bíztatóak: az előzetesek egyszerre voltak romantikusak és félelemkeltőek, a mostanság horrorokra szánt pénz sokszorosából (55 millió dollár) dolgozhatott az elképesztő fantáziával megáldott rendező, és ennek tetejébe még Hollywood legtehetségesebb színészeiből is megkapott hármat.

Mia Wasikowska a Bíborhegy című filmben Forrás: UIP-Duna Film

Mia Wasikowska Edith Cushingot alakítja, akinek a vezetékneve alighanem biccentés az egyik leghíresebb angol horrorszínész, Peter Cushing irányába. Edith-et ámulatba ejtik a szellemek, annyira, hogy még könyvet is ír róluk. Thomas Sharpe (Tom Hiddleston) rokonlélek, ő is komolyan veszi a kísérteteket. A közös érdeklődés hamarosan szerelemmé erősödik, és Edith beköltözik Sharpe-ék ódon, titkokkal teli házába.

Elég azonban egyszer ránézni Thomas nővérének (Jessica Chastain) rideg, érzéseket egyáltalán nem tükröző arcára, hogy tudjuk, ennek a kapcsolatnak nem lesz jó vége. Még az is lehet, hogy nem a szellemtől vagy a nyikorgó háztól kell majd elsősorban rettegnünk, hanem a leskelődő nővértől. A szerepre való felkészülésként Chastain Báthori Erzsébet rémtetteiről is olvasott.

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt.

Guillermo del Toro Cronos című első nagyjátékfilmjében vámpírrá változik a főhős.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt október 13-án, szerdán 19 órára a Mammut moziba.

Angi Zsuzsanna, Balogh Dorottya, Bíró Gyula, Csiki Tímea, Deák József, Dr. Papp Szilvia, Gecse Gábor, Gulyás Erika, Jancsó Gábor, Jászberényi Dániel, Kalocsay Gergely, Kazinczi Zoltán Gábor, Királymezei Richard, Klujber Attila, Kovács Petra, Kukucska Ferenc, Langó Károly, Laskai Csaba, Lénárd László, Madarassy-Nemes Ágnes, Mák Anikó, Mervó Dávid, Mészáros Hanna, Molnár Dóra, Nagy Sára Anna, Paksa Dávid, Szabados Ildikó, Takács Zalán, Tringel Ferenc, Turán Adrienn, Vajda László, Varga József, Veisz Szilárd, Vereckei Zoltán, Wéber Anna

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szomorkodj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!