Nézze meg ingyen Angelina Jolie világháborús túlélőfilmjét!

Jack O'Connell a Rendíthetetlen című filmben
Vágólapra másolva!
Angelina Jolie legújabb filmjében az emberi kitartásnak emelt emlékművet. Ha szeretné látni a Rendíthetetlent, mely egy japán hadifogságba esett olimpikon futó életét dolgozta fel, játsszon velünk, és jegyet nyerhet a film premier előtti vetítésére. 
Vágólapra másolva!

A Rendíthetetlen (Unbroken) Louis Zamperiniről, az olasz származású amerikai futóról szól, aki részt vett az 1936-os berlini olimpián, a második világháborúban repülőgép-balesetet szenvedett, két társával együtt negyvenhét napon keresztül hánykolódott az óceánon egy tutajon, majd japán hadifogságba került, ahol durva fizikai és lelki kínzásnak tették ki, de ezt is túlélte.

Zamperini múlt júliusban elhunyt, de előtte még lehetősége volt megnézni a róla szóló filmet. Jolie a laptopján mutatta meg neki, miután meghallotta, hogy a férfi kórházban fekszik. A színész-rendező úgy érezte, hogy Zamperini nem filmként értelmezte a látottakat, hanem segítségével a saját múltját élte át újra. Ismét fiatalon láthatta az anyját és a testvérét. A kórházban már a halálára készült az idős férfi, hívő emberként úgy gondolta, hogy halála után újra találkozhat majd az anyjával és a testvérével.

Angelina Jolie a Rendíthetetlen forgatásán Forrás: UIP Dunafilm

Jolie elsőrangú stábbal vette körbe magát a forgatáson. A képekért Roger Deakins felelt, akit – immáron tizenegyedik alkalommal - a legjobb operatőr díjára jelöltek az Oscaron. A forgatókönyvön a Coen testvérek is dolgoztak, Zamperinit pedig a jövő nagy reménységének kikiáltott Jack O’Connell alakítja, aki már múlt évben is lenyűgözően erős alakítást nyújtott a Starred Up című börtöndrámában és a ’71 című háborús thrillerben.

A múlt év folyamán az Oscar-verseny egyik nagy esélyeseként tartották számon a Rendíthetetlen-t, végül csak három kategóriában jelölték. Az amerikai közönség azonban bizalmat szavazott a karácsonyra időzített filmnek, és a jegyeladásokból származó bevétel már a 100 millió dollárt is meghaladta.

Jack O'Connell a Rendíthetetlen című filmben Forrás: UIP-Duna Film

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

A felsorolt színésznők közül Farkas Franciska szerepelt Angelina Jolie A vér és méz földjén című filmjében.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt február 4-én, szerdán 19 órára a Cinema City Mammut mozi 1-es termébe.

Babják Péter, Balassa Nóra, Bathó László, Becságh Dániel, Bene Erika, Birkás Petra, Bodó T. László, Botlika József, Császár Erzsébet, Csenki Máté, Erős János, Farkas Adrienn, Fáy Eszter, Fehér Gábor, Fekete Klára, Fónyad Judit, Funk Tamás, Furi Sebestyén, Gacsályi Dénes, Gadányi Barbara, Gáspár Szabolcs, Gonda Györgyi, Grenács Mariann, Györkei Roland, Herczeg Péter, Hüse Emese, Jakus Ádám, Jancsó Gábor, Jánosi Andrea, Juhász Bálint, Juhász Brigitta, Kállai Gyöngyi, Kalmár Zsófia, Kaszás Gergely, Kenyó Ildikó, Kindler András, Kiripóczky László, Kiss Anna, Kondor Jutka, Kovács Zsolt, Kőmíves Egon, Kristály Attila, Krizsán Roland, Lakatos Emilia, Marlok Nikolett, Medvegy Andrea, Miksó Krisztián, Mizsei Róbert, Molnár Dóra, Molnár Eszter, Molnár-Sértz Barbara, Nagy Enikő, Németh Lilla, Olasz-Barabás Brigitta, Orosz Ferenc, Orosz Péter, Ökrös Veronika, Őszi András, Paksz Dóra, Petrezsely Attiláné, Pillmann Szandra, Pocsai Marianna, Rácz Gergely, Rakovszky Ágnes, Regdon Titanilla, Reszler Gergely, Rokk Zoltán, Rónai Iván, Rözge Artúr, Saáry Zsuzsanna, Stifner Dorottya, Straub János, Szabó Krisztina, Szántai Péter, Szegedi Ferenc, Szilágyi Bertalan, Szulyovszky László, Tóth Balázs, Török Marianna, Tucker Dávid, Újhelyi Tivadarné, Vági Zsófia, Vajda László, Vastag Györgyi, Vermes Judit, Vinklárik Lászlóné, Völgyesi Eszter, Winkler Vanda

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szontyolodj el, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!