Vágólapra másolva!
Ha szeretné látni a tavaly elhunyt James Gandolfini alakítását az utolsó mozikba kerülő filmjében, játsszon velünk, hogy jegyet nyerhessen a Piszkos pénz című thriller premier előtti vetítésére. 
Vágólapra másolva!

Hardy egy brooklyni bár szűkszavú pultusát játssza a Piszkos pénz-ben, aki leszámolt a sötét múltjával, és csak azt szeretné, hogy hagyják békén. Az események azonban átnyúlnak felette: a kocsmát kirabolja két álarcos alak, anélkül hogy tudnák, hogy a maffiáé a hely. Hardy saját és közvetlen főnöke testi épsége érdekében kénytelen nyomozásba kezdeni, hogy kinél is landolt az eltulajdonított pénz.

A bár üzemeltetőjét a tavaly nyáron elhunyt James Gandolfini alakítja, most láthatjuk őt utoljára premierfilmben. Hardy gondjainak számát sokasítja, hogy miután megmenti a kutyáját egy nőnek (Noomi Rapace), és összebarátkozik vele, feltűnik annak forrófejű exbarátja (Matthias Schoenaerts) is, aki pénzbehajtóként dolgozik.

James Gandolfini és Tom Hardy a Piszkos pénz című filmben Forrás: InterCom

A Piszkos pénz forgatókönyvét Dennis Lehane írta a saját novellájából, nélküle sokkal szegényebb lenne a kortárs krimiirodalom. Műveit előszeretettel dolgozzák fel filmen, az ő könyvéből készült a mesteri Hideg nyomon, vagy a csavaros Viharsziget. A Piszkos pénz-t a belga Michael R. Roskam rendezte, akinek ez az első amerikai filmje, előző munkáját (Bikanyak) Oscarra jelölték a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriában. Sok tehetséges ember gyűlt össze ezért az egy filmért.

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

James Gandolfini egy bérgyilkost játszott a Tiszta románc című filmben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt október 28-án, kedden 19 órára a Westend mozi 5-ös termébe.

Aczél Tivadar, Bélteki Gábor, Hámori Betti, Csernus Levente, Deák József, Drészer Károly, Fróna István, Farkas Erika, Esztergomi Zsolt, Toldi Gábor, Jávorszky Mariann, Kispál Brigitta, Csányi Klára, Krall Bernarda, Kupai Györgyné, Czerovszki Dániel, Lutár Borbála, Jakus Ádám, Lobog Gábor, Al-Muhanna Nadim, Oszlánczi Csaba, Palotai Barnabás, Perjési Gábor, Polacsek Ervin, Reitinger Mercédesz, Baráth Katalin, Mezei Tamás, Tucker Dávid, Pótor Zsuzsanna

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szontyolodj el, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!