Arnold Schwarzenegger visszakérné a pénzt, amit azért fizetett, hogy ne legyen akcentusa

Meghalt Andy Vajna, galéria
Terminator 2: Judgment Day Year : 1991 Director : James Cameron Arnold Schwarzenegger
Vágólapra másolva!
Arnold Schwarzenegger a Graham Norton Show vendégekként beszélt a karrierjét nagyban meghatározó kiejtési nehézségeiről: a 76 éves, osztrák származású hollywoodi akciósztárt eleinte hátráltatta, később védjegyévé vált vaskos német akcentusa.
Vágólapra másolva!

Ha van a masszív izomkötegek mellett valami, ami miatt Arnold Schwarzenegger könnyen beazonosítható, az a jellegzetesen súlyos, sokszor és sokak által parodizált akcentusa, amely az 1980-as évektől kezdve tulajdonképpen a védjegyévé is vált. Ám amikor a Terminátor sztárja elkezdte karrierjét épp a kiejtése akadályozta a nagyobb szerepek elnyerésében, ezért igyekezett minél inkább, tanárok segítségével is kigyomlálni a németes hangzást angol kiejtéséből.

Schwarzenegger most a The Graham Norton Show legutóbbi epizódjában vendégeskedve beszélt hollywoodi színészi karrierjének kezdetéről. A sztár elárulta, hogy több beszédtréner is segített neki, ezek között az egyik feladata kifejezetten az volt, hogy eltüntesse a grazi születésű, először testépítő bajnokként hírnevet szerző "osztrák tölgy" németes akcentusát.

– mondta Schwarzenegger Nortonnak, felidézve, hogy órákat töltött az akcentusjavító tanárral olyan egyszerű szavak kiejtésével, mint a "három" (three) és a "bor" (wine), de mindhiába, a gyakorlatok nem vezettek eredményre, azóta is elég egy szó és egyértelmű, hogy nem Amerikában született.

Annak ellenére, hogy nem sikerült amerikai akcentust kialakítania, Schwarzenegger végül hollywoodi akciósztárként tört a csúcsra az 1982-es Conan, a barbár-ral és a két évvel későbbi Terminátorral. Ráadásul mindkét szerepnél kapóra jött darabos angol kiejtése.

– emlékezett vissza Schwarzenegger.