Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Viccesnek szánt videóval próbál visszavágni Martin Scorsese-nek a képregényfilmes Joe Russo

Martin Scorsese a Némaság című film forgatásán
Martin Scorsese a Némaság című film forgatásán
Vágólapra másolva!
A Marvel-moziverzum egyik legismertebb rendezője, Joe Russo szemmel láthatóan nem emésztette meg a legendás rendező, az Oscar-díjas Martin Scorsese négy évvel ezelőtti kritikáját, miszerint a szuperhősmozik nem minősülnek filmnek. Russo most egy vírusvideóban próbál visszavágni.
Vágólapra másolva!

Az Origo is beszámolt arról a négy évvel ezelőtti, később komoly vitákat kiváltó Scorsese-nyilatkozatról, amelyben a Taxisofőr, a Dühöngő bika, a Nagymenők és még tucatnyi remekmű rendezője, Martin Scorsese nem tetszését fejezte ki az olyan szuperhősmozikkal kapcsolatban, mint a 2019-es év (és közel 3 milliárd dolláros bevételével tulajdonképpen minden idők egyik) legsikeresebb blockbustere, a Bosszúállók: Végjáték (a film 2021-ig vezette a boxoffice öröklistát).

Utóbbi (és több másik Marvel-film) rendezője, Joe Russo négy év elteltével sem képes magát túltenni Scorsese kemény szavain. Ezért egy szerinte viccesnek vélt videóval vágott vissza, amelyben "újrahasznosította" Scorsese (a lánya, Francesca Scorsese által felvett) házivideóját is.

Az eredeti videóban Martin Scorsese-t láthatjuk rendezői szerepében, aki mintha szerepmeghallgatásra küldené a kutyáját, arra ösztönzi az Oscar nevű ebet, hogy „adjon bele mindent" a közönségért. Ebbe a rendezői instrukcióba és a kutya nevébe kapaszkodik bele Russo, aki kiragadva egyetlen részletet az eredeti (egyébként az asszociációs montázs hatását, az ún. Kulesov-hatást felelevenítő) videóból megjelenik a képen és megjegyzi: "nahát, schnauzere van, én is szeretem a schnauzert, és Oscarnak hívják a kutyát, jaj, milyen édes", majd a kezében tartott kutyára néz és annyit mond: "na, gyere, menjünk Boxoffice".

Azaz, Joe Russo azzal kérkedik, hogy az ő filmjeire több milliárd dollár értékben keltek el a jegyek, vagyis sikeresebb, mint az egyébként Oscar-díjas Martin Scorsese. Csakhogy az 52 éves Russo arról feledkezik meg, hogy a 81 éves Scorsese filmjei maradandó értéket teremtett a filmjeivel, illetve, a nézőszám és a mozibevétel nem feltétlenül jelent egyet a minőséggel, így a saját maga által viccesnek tartott videó a legkevésbé sem elegáns módja a visszavágásnak, inkább annak a bizonyítéka, mennyire fájhat neki a generációk számára a mozit meghatározó Scorsese évekkel korábbi kritikája.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről