Így forgatott a magyar stáb a marokkói földrengés idején

Befejeződött a Sirokkó forgatása
Vágólapra másolva!
Befejeződött a Marrákes környéken, a Filmintézet támogatásával készülő Sirokkó című mozifilm forgatása. A 60-as években játszódó történetből utolsóként pont azt a jelenetet rögzítette a stáb, amikor a főszereplők megérkeznek az agadiri földrengést követően a romos városba, míg a valóságban a teljes marokkói régióban újabb nagy erejű földrengés pusztított. A Yassine Marco Marroccu rendezésében, Taschler Andrea producer vezetésével készülő film stábja épségben hazatért, az utómunkálatok hamarosan megkezdődnek
Vágólapra másolva!

A Sirokkó című film egy férfi odüsszeiájának története, aki a 60-as évek elején átszeli a Szaharát, hogy rátegye a kezét egy megfeneklett hajó kincset érő rakományára. A nemzetközi színészgárdával és stábbal készülő film a huszadik századon átívelve egy személyes történeten át mutatja be Európa és Afrika napjainkban is tartó összetett viszonyát.

Befejeződött a Sirokkó forgatása Forrás: Szilágyi Lenke / Mirage Film

A tavaly májusban kezdődött, marokkói és magyarországi helyszíneken négy szakaszban megvalósult, 38 napos forgatás során a stáb járt a Szaharában, Casablancában és Tarfaya városában is, ahol egykor Saint-Exupéry állomásozott és kezdett bele A kis herceg című könyv írásába.

– fogalmazott Taschler Andrea producer.

Sirokkó Forrás: Szilágyi Lenke / Mirage Film

A rendező és a producer forgatókönyvéből készülő Sirokkó című film operatőre Győri Márk és Pálos Gergely, látványtervezője Esztán Mónika, jelmeztervezője Szakos Kriszta, vágója Dunai László, a rendező munkatársa Vranik Roland, magyar főszereplője Menszátor-Héresz Attila.

A Sirokkó a tervek szerint jövőre lesz látható a hazai mozikban.