Törőcsik Franciska menekül a szerelem elől, végül egy macska csábítja el az év legszürreálisabb magyar filmjében

Cicaverzum
Vágólapra másolva!
Október 19-én mutatják be országszerte a mozikban Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmjét Cicaverzum címmel, melynek elkészült a végső trailere. Az abszurd szerelmi háromszög-történet főszerepét Törőcsik Franciska és Polgár Csaba játsszák, a Macska Patkós Márton hangján szólal meg, de a fontosabb szerepekben feltűnik Udvaros Dorottya, Tordai Teri, és a Qumiby frontembere, Kiss Tibi is.
Vágólapra másolva!

A Cicaverzum története szerint a harmincéves Fáni (Törőcsik Franciska) menekül a szerelem elől, hiszen ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja. Környezete hiába próbálja összehozni valakivel, ő inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál. Ám amikor egy napon egy rejtélyes fekete Macska kezd el udvarolni neki, akinek a búgó hangját (Patkós Márton) csak ő hallja, minden megváltozik. Fáni annyira a Macska hatása alá kerül, hogy azt is elhiszi, ez az igaz szerelem. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, amíg Fáni majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki, de az sem mellékes, hogy mit szól a "tündérmeséhez" Mihály (Polgár Csaba), a macska sármos gazdája...

A Cicaverzum forgatókönyvét Szeleczki Rozália rendező Kemény Zsófival közösen írta, a film operatőre M. Deák Kristóf, producere Iványi Petra, a film látványtervezője Pater Sparrow, a jelmezeket Szlávik Juli tervezte, a vágó Érdi Zsófi, zeneszerzője pedig Czitrom Ádám.

Az október 19-től a mozikban látható Cicaverzum a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával valósult meg, a Lupa Pictures produkciójában, forgalmazója a Forum Hungary.