Hatalmas baleset történt a Gladiátor 2 forgatásán, többen megsérültek

Russell Crowe a Gladiátor című film forgatásán
Russell Crowe a Gladiátor című film forgatásán
Vágólapra másolva!
Május óta forog Ridley Scott nagy sikerű római kosztümös filmjének, az 5 Oscar-díjjal kitüntetett Gladiátor (2000) folytatása, amelynek marokkói felvételein június 7-én robbanás történt és égési sérülésekkel több stábtagot is kórházba kellett szállítani, s bár szerencsére senki nem halt meg, négy ember még mindig kórházi ápolásra szorul – számolt be a Variety a súlyos balesetről.
Vágólapra másolva!

A gyártó Paramount stúdió tájékoztatása szerint a helyszínen tartózkodó orvosi stáb azonnali közbelépésének köszönhetően senki sincs életveszélyben a Gladiátor 2. marokkói, Varzázát városa környékén zajló forgatásán történt baleset áldozatai közül. Június 7-én egy pirotechnikai effektekkel támogatott kaszkadőrjelenetet vettek volna fel Ridley Scott új filmjének forgatásán, ám egyelőre tisztázatlan körülmények miatt kisebb robbanást követően tűz ütött ki, amelyben hat stábtag is égési sérüléseket szenvedett.

Szerencsére egyikük sérülése sem volt életveszélyes, a helyszíni orvosi stáb ellátta a sérülteket, majd gyorsan kórházba szállították az érintett stábtagokat, négy embert még ugyan kórházban ápolnak, de állapotuk stabil – derül ki a Paramount hivatalos tájékoztatásából, amelyből az is kiderül, hogy a forgatás szünetel, amíg meg nem állapítják, mi okozhatta a balesetet.

A tervek szerint a Gladiátor 2. 2024 novemberében érkezik majd a mozikba.