A helyi tehetségek elismerésére fókuszál a cannes-i fesztivál

TOPSHOTS Horizontal CANNES FILM FESTIVAL PREPARATIONS RED CARPET PALAIS DES FESTIVALS ILLUSTRATION FILM FESTIVAL
Staff members install the red carpet outside the festival palace on May 14, 2019 ahead of the opening of the 72nd edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France. (Photo by Christophe SIMON / AFP)
Vágólapra másolva!
A cannes-i filmfesztivál versenyprogramjával párhuzamosan futó Kritikusok Hete zsűrije új díjat alapított: French Touch Prize a francia tehetségeket ismeri majd el.
Vágólapra másolva!

A Kritikusok Hete programban az első és második filmjüket rendező alkotók kapnak helyet munkáikkal, a French Touch Prize a Kritikusok Hete-program zsűrijének díja lesz. A díjat egy kreatív és kulturális ágazatot támogató francia szervezet szponzorálja - írta meg a Variety.com.

Bár a Kritikusok Hete nemzetközi filmes seregszemle, hagyományosan sok olyan filmet mutat be, amelyet feltörekvő francia rendezők rendeznek.

A Kritikusok Hete zsűrije a fődíjat, továbbá a Louis Roederer-díjat, a legjobb színésznek járó díjat és a legjobb rövidfilm Discovery-díját ítéli oda.

A Kritikusok Hetét idén már az új művészeti igazgató, Ava Cahen francia filmkritikus vezeti, aki Charles Tessontól vette át a posztot. A 36 éves Cahen 2014-ban alapította a CLAP magazint, 2017-ben pedig a FrenchMania filmes honlapot. Televíziós és rádióműsora is volt, és számos filmes témájú könyvet írt.