Filmes programok is lesznek a Budapest Ritmo fesztiválon

Vágólapra másolva!
Csütörtökön kezdetét veszi a Budapet Ritmo. A vasárnapig tartó világzenei fesztiválon a koncertek mellett saját gyártású zenei filmeket vetítenek, zene- és filmipari konferenciát tartanak.
Vágólapra másolva!

A fesztivál első napján mutatják be a 2021-es Ritmo Zenés Filmeket. Csütörtökön négy filmet vetítenek: látható lesz a Mordái koncertfilmje Reisz Gábor és Szimler Bálint rendezésében, a Dresch Vonós Quarteté Damokos Attila rendezésében, az Odd ID zenés filmje, amelyet Szilágyi Fanni készített, valamint egy 3D mapping technikával készült film, Karcis Gábor és Kálmán Mátyás alkotása Cserepes Károly zenéjével.

Pénteken a Toldi Moziban levetítik a Repülj madár, repülj... című dokumentumfilmet a magyar táncházmozgalom történetéről, valamint egy portugál zenei filmet a fado hagyományáról Silencio - Lisszabon címmel.

Utóbbi után a rendezővel és a filmben szereplő zenészekkel lesz közönségtalálkozó.

Forrás: The Soil


Szombaton a Toldi Moziban leadják a The Soil - A mi földünk című lengyel zenei dokumentumfilmet, amely után a rendező válaszol a közönség kérdéseire.

Vasárnap, a Ritmo zárónapján mutatják be a 2022-es Ritmo Zenés Filmeket.

Az ambient-folk énekesnő, Deva filmjét Bajor Marcell rendezte, az Uljana Quartet zenei filmjét Korom Anna és Fecske Flóra alkotta, levetítik továbbá a lengyel népi kultúra világát bemutató Agonia című filmet is.

A fesztivál, amelynek helyszíne az Akvárium Klub, a Szimpla Kert és a Toldi mozi, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében, a Hangvető szervezésében valósul meg.