Matt Damon és Robert Downey Jr. is szerepel az Oppenheimer-filmben

DAMON, Matt
Cannes, 2021. július 8. Matt Damon amerikai színész a Stillwater című film bemutatóján a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2021. július 8-án. MTI/EPA Pool/Sebastien Nogier
Vágólapra másolva!
Matt Damon és Robert Downey Jr. is szerepel Christopher Nolan új életrajzi filmjében, amelyet az atombomba egyik atyjának tartott Robert Oppenheimerről forgat.
Vágólapra másolva!

A Variety.com cikke szerint a rendező sztárszereposztással készíti a produkciót. A főszerepet az ír színész, Cillian Murphy kapta. Oppenheimer feleségét, Katherine-t Emily Blunt játssza. A közleményből nem derült ki, hogy Matt Damon és Robert Downey Jr. milyen szerepet kapott.

Ezt támasztja alá, hogy a százmillió dolláros (31 milliárd forintos) költségvetésű filmet forgalmazó Universal Pictures olyan "epikus thrillerként" festette le a produkciót, amely feltárja a közönség előtt a paradoxont: Oppenheimernek "kockáztatnia kellett, hogy elpusztítja a világot, azért, hogy megmenthesse".

Matt Damon Forrás: MTI/EPA Pool/Sebastien Nogier


Oppenheimer (1904-1967) irányította az új-mexikói sivatagban lévő Los Alamosban a titkos Manhattan-tervet. A produkció a 2. világháború alatt játszódik, amikor a zseniális elméleti fizikus kulcsszerepet játszott az atombomba elkészítésében.

Nolan, a Batman: Kezdődik!, az Eredet és a Csillagok között rendezője Kai Bird és Martin J. Sherwin Pulitzer-díjas életrajzi könyve nyomán forgatja a filmet.

A felvételek 2022 elején kezdődnek, a film bemutatását 2023 júliusára ígérték.