Sophia Lorennel forgatja újra a Vétlen Balthazárt Jerzy Skolimowski

sophia loren
Vágólapra másolva!
Robert Bresson francia filmrendező Vétlen Balthazár (1966) című remekművének kortárs feldolgozását rendezi Jerzy Skolimowski, amelyben szerepet vállalt Sophia Loren is - jelentette be szerdán a Lengyel Filmintézet. A lengyel-olasz koprodukcióban készülő új film bemutatását 2021 novemberére tervezik.
Vágólapra másolva!

Az 1966-ban bemutatott Vétlen Balthazár egy szamár életének története: az állat számtalanszor cserél gazdát, akik között éppúgy megtalálható lelketlen pék vagy cirkusziművész. Bresson szavaival élve


Skolimowski – a berlini filmfesztivál Arany Medve-díját elnyerő Le départ (1967) és a Mélyvíz (1970) írő-rendezőjének (és többek között Roman Polanski Kés a vízben c. első nagyjátékfilmjének forgatókönyvírójának) – feldolgozásának középpontjában szintén a szamár áll, ám története egy lengyel cirkuszban kezdődik és egy olasz vágóhídon ér véget. Ahogy egyik gazdától a másikhoz kerül, az állat jó és rossz emberekkel találkozik. Ez egy keserű történet, amely megmutatja az élet morális kódexét - derül ki a lengyel filmintézet közleményéből.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Loren milyen szerepet vállalt a filmben.

A 2,4 millió eurós költségvetésű film egy részét Északkelet-Lengyelországban forgatják.